4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA: aanwonenden Aadorpweg met college in gesprek

· 984× bekeken

VRIEZENVEEN - Tijdens de raadsvergadering van 14 november 2017 heeft de CDA fractie wethouder B. Engberts opgeroepen om tot overeenstemming te komen met de aanwonenden van de Aadorpweg te Vriezenveen. Voor de aanleg van de fietssnelweg moesten ruim 100 bomen gerooid worden en blijft er van de groenstrook achter de woningen aan De Zilvermeeuw en De Reiger nagenoeg niets over.

De CDA fractie steunt de aanleg van de fietssnelweg F35. De fractie is daarbij wel van mening dat dit geen grote gevolgen mag hebben voor de inwoners met hun achtertuin aan de Aadorpweg. De gemeente moet hier samen met de aanwonenden tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing komen. Uit theoretische geluidsvaststelling blijkt dat het geluid beperkt omhoog gaat. Voor een gevraagde meting ter plaatse was geen gelegenheid meer, omdat de bomen en struiken al waren gekapt. De praktijk wijst overigens uit dat reële metingen vaak veel hogere waarden aangeven dan theoretische. De recente ammoniakdiscussie is ook een voorbeeld waar in de praktijk veel meer ammoniak in het milieu terechtkomt dan volgens de theorie zou moeten. Onder druk van meerdere partijen gaf wethouder Engbers aan dat hij in overleg gaat met de omwonenden om tot een oplossing te komen. Een hoge en kostbare geluidswal is wat het CDA betreft echter niet aan de orde. Een bijzonderheid bij dit F35 dossier is dat het fietspad gepland is tot de huizengrens, in het stuk tot de kruising met de Verzetstraat is in feite niet voorzien.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›