4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Robotica-lezingen Nederland Leest

· 492× bekeken

VRIEZENVEEN - Nadat op woensdag 1 november de provinciale aftrap van Nederland Leest is gehouden in Almelo, hadden we vrijdag jl., in de bibliotheek van Vriezenveen een erg interessante lezing van dr. Willem Peter de Ridder. Deze lezing stond in het teken van de invloed van robotica op werkgelegenheid. Hij gebruikte sprekende voorbeelden uit onder meer de zorg, de auto-industrie en de verzekeringswereld. Na het bespreken van de voorbeelden kwam een geanimeerde discussie op gang.

Aan de hand van stellingen werd een beeld geschetst van de mening van de ruim 20 aanwezigen, bewoners van Twenterand, over robots en de inbreng op de arbeidsmarkt.
De meeste respondenten waren nog niet bang dat robots hun werk over gaan nemen. En zien het ook wel zitten als ze het werk in combinatie met robots kunnen uitvoeren. Ook waren de respondenten merendeels wel overtuigd dat de komst van robots ook nieuwe banen op gaat leveren in de toekomst.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›