4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagde Bijbelquiz in De Schoof te Daarlerveen

· 821× bekeken

DAARLERVEEN - Donderdag 9 november 2017 is in het kerkgebouw “De Schoof” te Daarlerveen de jaarlijkse Bijbelquiz weer gespeeld. Deze Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond. Spannend en ontspannend tegelijk. Spannend, omdat het een wedstrijd is, maar ook ontspannend, want de quiz bevat veel humor en interessante weetjes. Of je nu een doorgewinterde Bijbellezer bent, of iemand met niet zoveel Bijbelkennis, de vragen zijn zo gemaakt dat iedereen plezier en uitdaging kan beleven aan de quiz.

Voor de quiz begint is er een mini Sing-Inn van drie bekende liederen en een schriftlezing uit Marcus 5 vers 1-20. Een jong talent uit groep 8 van “De Veenbrug” begeleidt deze mini Sing-Inn op het orgel.

De meerkeuzevragen werden aan de hand van actuele onderwerpen en filmpjes ingeleid. Naast de vele teams uit “De Schoof” en Daarlerveen waren er ook teams en deelnemers uit omliggende plaatsen. Van team ‘INKT’ (interkerkelijk koffie team) tot ‘Bijbelkring’, van team ‘Psalm 151’ tot ‘Gemeente Groei Groep’ en van team ‘Noordwijk’ tot ‘Gebedskring’. Ook was de vrouwenvereniging ‘Servio’ weer met twee teams present. Er stond één tafeltje met een blauw kleedje erop. Hier namen aan het begin van de avond drie mensen plaats. Bij het introduceren van de teams bleek dat deze tafel met individuele spelers als team verder ging onder de naam ‘Team Spontaan’.

In totaal trok de Bijbelquiz zo’n zeventig deelnemers. In totaal passeren 35 vragen de revue: “Wie van de aartsvaders had maar één vrouw? Van welke mensen uit de Bijbel weten we dat zij hun verjaardag vierden? Welke profeet citeert Petrus in zijn Pinksterrede?” Eén van de onderdelen had als onderwerp: ‘Hervormers’. Uiteraard heeft dat te maken met het Reformatiejaar. Maarten Luther bracht met zijn Bijbelvertaling in de volkstaal de Bijbel dicht bij de mensen. En dat sluit precies aan bij de missie van deze avond.

Overigens waren de vragen in deze categorie wel echte Bijbelvragen, dus ook zonder kennis van de kerkgeschiedenis kun je die beantwoorden. Allemaal vragen die op een leuke manier werden ingeleid. Hoewel iedereen graag goed wil scoren, blijft het een leerzame en ontspannen avond rond de Bijbel. Het thema ‘VIER je Bijbel’ is door de jeugd en ouderen als een mooie en waardevolle avond ervaren.

Na de pauze zongen we onder begeleiding van ds. Bos ‘Groot is uw trouw o Heer, mijn God en Vader’ en nemen we de antwoorden door. Drie spelers hadden 29 punten en speelden een zinderende finale met Moniek Talen als winnaar van de Grote Bijbelquiz 2017. Daarna speelden drie teams de finale en Team ‘Daarle’ is de winnaar geworden.

Aan het eind van de avond zongen we een lied op de melodie van het Israëlisch volkslied, dat mooi aansloot bij de prijs die de winnaars ontvingen en in Israël is gemaakt. Voor iedereen was er een goed gevulde goodiebag van ‘Open Doors’. Ook in 2018 is er weer een Bijbelquiz en de eerste deelnemers hebben onder ‘het voorbehoud van Jakobus’ (Jakobus 4:15) hun deelname gelijk al toegezegd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›