4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Er komt extern onderzoek naar gezondheidsrisico’s van geitenstallen

· 721× bekeken

ZWOLLE - Na het uitkomen van het rapport in opdracht van provincie Brabant waarin een significante relatie tussen longontsteking en wonen in de nabijheid van geitenstallen in Brabant werd geconstateerd heeft die provincie haar beleid aangepast. Later volgde Gelderland. De situatie in Overijssel is van een andere orde en ook is binnen Overijssel een andere omgevingsvisie in uitvoering waaronder de inzet van een Kwaliteitsteam Agro&Food.

Echter ook in Overijssel is volksgezondheid van groot belang. Naar aanleiding van een motie en vragen van Wybren Bakker (Statenlid D66) heeft gedeputeerde Maij de toezegging gedaan dat er een externe toets komt op de gegevens zoals die nu door Overijssel worden gebruikt. Ook is via de motie een oproep gedaan maximale lobby in te zetten op het Kabinet en Tweede Kamer om het landelijke gewenste onderzoek naar de oorzaken ten spoedigste te starten. Gedeputeerde Maij heeft dit als steun vanuit de Staten omarmd en zal met kracht de lobby voortzetten.
Wybren Bakker (statenlid D66): 'De situatie in Overijssel is wezenlijk anders dan in Brabant zowel qua aantal geitenstallen als de bevolkingsdichtheid. Met dit onderzoek wordt met dezelfde gegevens gekeken naar de situatie in Overijssel zodat met zekerheid gezegd kan worden wat de gezondheidsrisico's voor inwoners zijn van geitenstallen in Overijssel. Zo kunnen we als overheid handelen op basis van de extern getoetste informatie. Natuurlijk gaan wij er vanuit dat in het dringend gewenste landelijke onderzoek (deels) in Overijssel plaats zal vinden zodat ook de verbijzonderde context in Overijssel wordt betrokken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›