4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Historisch Schouwspel Den Ham

· 1084× bekeken

DEN HAM - De voorbereidingen voor het jaarlijks Historisch Schouwspel zijn in volle gang. Op 9 december 2017 is het dan zover, dan zal het thema “Hammer Karmis: wat ‘n Kroam” gespeeld worden. Het speelt zich af in het jaar 1812. Het is een armoedige tijd, waarbij de mensen blij zijn om één keer per jaar hun zorgen te kunnen vergeten. Daartoe werden kermissen (of ook wel jaarmarkten genoemd) gehouden, die vaak bezoekers van heinde en verre trekken. De Hammer Karmis was zo’n jaarmarkt waar veel bezoekers op afkwamen. Er zijn kramen met handel en er zullen verschillende attracties en spelen nagespeeld worden.

Op de Brink speelt zich de jaarmarkt af en zullen veel spelers in de kleding van die tijd de jaarmarktactiviteiten doen herleven. Om de Brink zullen er ook weer de nodige activiteiten te zien zijn, waaronder een zogenaamde boeldag, een schooltje, en een potstal.

Tijdens het schouwspel is er een wintermarkt georganiseerd met vele kramen die hun handelswaar aanbieden. Ook voor de kinderen is er van alles te zien en te beleven. Ook vele oude ambachten zullen er te zien zijn, o.a. timmerman, potgieter, slager, hoefsmid, bakker en bierbrouwer.

Alle spelers, bijna 200 ! , lopen in authentieke kleding die past in die tijd. Het schouwspel wordt ondersteund door meerdere muziekgroepen, die zowel op straat als in de kerk optredens verzorgen. Het Hammer schouwspel speelt zich af in het centrum van Den Ham rondom de Brink. Het schouwspel begint om 13.00 met een opkomst vanaf de Grotestraat met het zingen van het schouwspellied onder de Hammertoren en eindigt op dezelfde locatie om 20.00 uur.

Er is ruim parkeergelegenheid op loopafstand van het centrum Den Ham. Bij de ingangspoorten wordt een bijdrage van 5 euro p.p. gevraagd. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›