4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Duurzaamheidsmaand officieel van start met Energieatelier

· 611× bekeken

Op 1 november 2017 gaat de Twenterandse Duurzaamheidsmaand officieel start. Tijdens deze maand worden onder de vlag van ‘Duurzaam DOEN!’ verschillende activiteiten georganiseerd om duurzaamheid op de kaart zetten. “Nu al worden er initiatieven vanuit de samenleving ontwikkeld om de gemeente Twenterand te verduurzamen. Een hele mooie ontwikkeling! Maar samen met inwoners en ondernemers kunnen we nóg meer bereiken. Daarom vragen we als gemeente extra aandacht voor Duurzaam DOEN!,” aldus wethouder Abbema.

Welkom bij Energieatelier!
De gemeente start de duurzaamheidsmaand met het Energieatelier. Op woensdag 1 november tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen belangstellenden een bezoek brengen aan het Energieatelier in het gemeentehuis. Inwoners en ondernemers worden uitgedaagd om mee te denken over energieoplossingen voor de toekomst. Hoe wonen, werken en verplaatsen we ons als we niet langer afhankelijk kunnen zijn van olie, gas en kolen? En komen we in de toekomst aan energie? Belangrijke vragen die tijdens het energieatelier gesteld worden. In een 3D-simulatie worden de aangedragen ideeën op geavanceerd wijze uitgeprobeerd.

Activiteiten duurzaamheidsmaand
De maand november is er van alles te doen rond het thema duurzaamheid. Zo kan er op 4 november binnen gekeken worden bij duurzame huizen tijdens de duurzame huizenroute. En op vrijdagmiddag 17 november geeft een ‘Rondje ROVA’ meer inzicht over de duurzame maatregelen die dit bedrijf toepast. Daarnaast gaat de gemeente Twenterand met verschillende inwoners en ondernemers in gesprek tijdens verschillende bijeenkomsten, waaronder de Duurzame Dorpscafés en de Duurzaamheidstafels. Meer informatie over de activiteiten staat gepubliceerd op www.twenterand.nl/duurzaamdoen

Ambities vastleggen in Agenda Duurzaamheid
De komende jaren wil de gemeente nog meer stappen zetten binnen het thema duurzaamheid en haar ambities vastleggen in de ‘Agenda Duurzaamheid’. Deze agenda is een richtlijn en een koers voor de toekomst. Het vaststellen van de Agenda Duurzaamheid doet en kan de gemeente niet alleen, daarom organiseert de gemeente allerlei activiteiten om duurzaamheid op de kaart te zetten en input op te halen voor de nieuwe agenda.

Doe mee!
Iedereen is uitgenodigd om actief deel te nemen aan de Duurzaamheidsmaand in november. Van inwoner tot ondernemer. Van jong tot oud. De gemeente is benieuwd naar welke goede ideeën er leven voor een duurzame toekomst. Wil jij meedenken over een duurzame toekomst? Of heb je een goed idee over hoe we dit kunnen bereiken? Neem dan contact op via duurzaamdoen@twenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›