4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Definitieve gunning Brede School Vroomshoop

· 2079× bekeken

VRIEZENVEEN - De aanbesteding van de bouw van de Brede School Vroomshoop heeft geresulteerd in de gunning van het bouwkundige werk aan Jansman Bouw B.V. uit Luttenberg en het installatiewerk aan Engberink Technische Installaties B.V. uit Almelo. Dinsdag 31 oktober zijn de overeenkomsten tussen de gemeente Twenterand en beide aannemers ondertekend. De verwachting is dat eind dit jaar de schop de grond in gaat.
Wethouder Jan Binnenmars is trots: “Na de nieuwbouw van de brede scholen in Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar is er straks met de Brede School Vroomshoop in elke grotere kern van Twenterand een brede school gerealiseerd. In die scholen zijn verschillende faciliteiten voor kinderen in één gebouw ondergebracht waardoor samenwerking gestimuleerd wordt. Met recht faciliteiten om trots op te zijn!”

Aanbesteding
Op woensdag 11 oktober 2017 vond de beoordeling plaats van de meervoudig onderhandse aanbesteding van de uitvoeringswerkzaamheden van de Brede School Vroomshoop. De aanbesteding is onderverdeeld in een bouwkundig deel en een deel voor de installaties. En is gegund op basis van de laagste inschrijfprijs. De laagste inschrijvingen zijn gedaan door respectievelijk Jansman Bouw B.V. uit Luttenberg en Engberink Technische Installaties uit Almelo.

Toekomstige gebruikers
De gemeenteraad van Twenterand heeft medio 2015 het besluit genomen een brede school in Vroomshoop te realiseren. De Brede School Vroomshoop maakt deel uit van de centrumvisie die is opgesteld voor Vroomshoop. De brede school komt op een centrale locatie in het dorp, naast activiteitencentrum Het Punt op de plek van de gesloopte sporthal De Stobbe. De toekomstige gebruikers zijn de leerlingen en docenten van de basisscholen de Linde en Kennedy, school voor speciaal basisonderwijs De Sleutel (inclusief de dependance De Dobbelsteen) en de peuterspeelzaal en kinderopvang van de Cirkel.

Samenwerking
De bouw van een brede school sluit aan bij belangrijke uitgangspunten van passend onderwijs: het kind centraal en thuis nabij onderwijs. Het is de bedoeling dat onderwijspartners samen zoeken naar vernieuwende en creatieve verbindingen op het gebied van zorg en onderwijs. Bij het ontwerp van de brede school is gekeken hoe deze samenwerking tussen de verschillende partijen in het gebouw het beste vorm gegeven kan worden. In Vroomshoop biedt de school straks uitstekende gelegenheid voor de nauwere samenwerking tussen basis en speciaal onderwijs.

Accent op duurzaamheid
De brede school krijgt geen gasaansluiting. De warmte wordt gegenereerd door een warmtepomp. Die draait op stroom, die weer geleverd wordt door de zonnepanelen op de school. De warmte wordt overgedragen op een klein gedeelte met vloerverwarming, zodat de peuters comfortabel over de vloer kunnen kruipen. De meeste warmte wordt via het ventilatie systeem overgedragen, luchtverwarming dus.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›