4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Stichting Aquapark de Zandstuve Vroomshoop houdt de vaart erin

· 1367× bekeken

VROOMSHOOP - De op 27 april 2017 vanuit een initiatief van de Dorpsraad Vroomshoop opgerichte Stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop heeft het eerste half jaar van haar bestaan als een opstartfase beleefd. Door het bestuur zijn onder voorzitterschap van Herman Lutke Veldhuis en secretaris Riëtte Makkinga, penningmeester Stef Lamberink en de bestuursleden Gerwin Breukelman, Alwin Hoogenkamp, Hans Nieboer, en Carolijn Wörner de eerste stappen gezet op weg naar een eigentijds Aquapark De Zandstuve Vroomshoop met aantrekkelijke voorzieningen. In de afgelopen tijd is er een activiteitenplan over de periode 2017 tot 2020 opgesteld door het stichtingsbestuur.

Activiteiten
Er is tijdens het afgelopen zwemseizoen in samenspel met de Stichting ZorgSaam Twenterand een Freeplayer geïntroduceerd, waarbij onder deskundige begeleiding wekelijks meerdere balsporten beoefend kunnen worden op de zonneweide. Er zijn dankzij de Vroomshoopse ondernemer Dennis Jongeneel speelvoorzieningen op het water en langs het zwembad gerealiseerd, waarvan dankbaar gebruik is gemaakt. Er werd actief meegewerkt aan de opening van het zwemseizoen en aan de zwemvierdaagse van Vroomshoop en de nieuwe Stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop werd partner van de stichting Triatlon Vroomshoop.

Contacten met de gemeente Twenterand
De stichting heeft meerdere gesprekken gevoerd met zowel bestuurders als ambtenaren van de gemeente Twenterand, die verantwoordelijk is voor het onderhoud, beheer en de exploitatie van het openluchtzwembad De Zandstuve. Daarbij is door de Stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop duidelijk gemaakt dat de stichting uitsluitend het upgraden van voorzieningen en het aantrekkelijker maken van het openluchtzwembad De Zandstuve tot haar taak rekent. Van privatisering en inzet van vrijwilligers, zoals bij het zwembad De Groene Jager in Den Ham, is totaal geen sprake. Het dubbelbesluit van de gemeenteraad van Twenterand van eind 2016 is helder, eenduidig en leidend: vervanging van het overdekt zwembad De Stamper in Vriezenveen en het handhaven in de huidige vorm en omvang van het openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop. De gemeente Twenterand heeft aangegeven grote waarde toe te kennen aan dit burgerinitiatief om zo De Zandstuve nog meer tot z’n recht te laten komen. De gemeente Twenterand steunt daadwerkelijk dit initiatief. Van de gewijzigde naamgeving in “Aquapark De Zandstuve Vroomshoop” wordt nu werk gemaakt. Verder zal bij de aanbesteding van de zwembaden door de gemeente ook de te verwachten relatie met de Stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop meegewogen worden bij de beoordeling van de inschrijving.

Nu verder met de uitvoering van de plannen
Nu de Stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop bestaansrecht heeft gekregen, kunnen de komende tijd de plannen verder worden ontwikkeld en gerealiseerd. In drie jaar wil het stichtingsbestuur via verschillende concrete stappen de doelstelling van een totaal beleven met zwemmen en bewegen en ook ontmoeten van jong en oud realiseren. Een van de beoogde doelen betreft een grote glijbaan, die prioriteit heeft. Ook schaduw- en loungeplekken op de zonneweide staan op de rol. De upgrading van voorzieningen en daardoor de aantrekkelijkheid van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop staat voorop.

Actie onder het bedrijfsleven en de bevolking
Voor het financieel mogelijk maken van de plannen worden acties gevoerd. Er worden fondsen aangeschreven. Op dit moment is er ruim € 5.000 in kas. Dat is een mooi beginbedrag, onder meer gevormd door sponsorbedragen en de opbrengst van een actiedag bij café Kremer. Ook werd door de lokale bevolking een bedrag bijeen gebracht tijdens Koningsdag bij de stand in Het Punt.

Maar er is nog (veel) meer geld nodig. Ondernemers en de Vroomshoopse bevolking worden daarvoor op afzienbare termijn benaderd. Een speciale informatie- en presentatiebijeenkomst wordt op korte termijn in Het Punt gehouden. Daar worden ook de plannen door het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop nader toegelicht.

Voorzitter Herman Lutke Veldhuis c.s. vinden het van groot belang dat het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop, dat uit 1963 stamt, een breed draagvlak heeft en houdt. Het nog recente verleden heeft bewezen dat dit zwembad echt leeft onder de bevolking en het bedrijfsleven en middenstand. Het fraai in het bos gelegen openluchtzwembad De Zandstuve wordt door kenners “Overijssels mooiste” genoemd. Die status stimuleert alleen al om de plannen met betrekking tot het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop voortvarend uit te voeren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›