4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Dorpsraad Vriezenveen maakt zich zorgen over geluidsoverlast

· 1260× bekeken

VRIEZENVEEN - De Dorpsraad Vriezenveen maakt zich zorgen over een mogelijke toename van geluidsoverlast voor de aanwonenden aan de Aadorpweg in Vriezenveen. Dit ten gevolge van de, voor de aanleg van de F35, benodigde kap van bomen en het verdwijnen van de groenstrook tussen de weg en woningen.
De zorgen van de aanwonenden kwamen onder meer nadrukkelijk naar voren tijdens de inspraak bij het raadsdebat op 17 november jongstleden. En na die tijd in berichtgeving in bijvoorbeeld Tubantia en RTVOost.

De Dorpsraad Vriezenveen wil graag van het College van B&W weten, of er een meting van geluid ten gevolge van het verkeer, voor de kap van de bomen en het verwijderen van de groenstrook (dus in de huidige situatie) heeft plaatsgevonden. Een nulmeting als het ware. Zo niet, of dat, gezien de ongerustheid van de aanwonenden, alsnog gaat gebeuren.
Ten tweede, of de waarden van deze nulmeting vergeleken gaan worden met een nieuw onderzoek, na de kap van de bomen en het verwijderen van de groenstrook.
Ten derde, dat wanneer uit deze vergelijking mocht blijken dat de geluidshinder is toegenomen, welke geluidswerende maatregelen het college van plan is te nemen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›