4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Tweede ronde project Young Leaderz Twenterand

· 452× bekeken

VRIEZENVEEN - De afgelopen maanden hebben jongeren diverse activiteiten vanuit het project Young Leaderz georganiseerd. In totaal waren er zeven aanvragen, waarvan een deel al is uitgevoerd. Wethouder Jan Binnenmars: “De eerste ronde was succesvol met leuke ideeën voor activiteiten. Zo was er bijvoorbeeld een Girls Only middag, een darttoernooi en een graffity workshop. De jongeren geven aan dat ze er veel van leren om activiteiten van begin tot einde te regelen.”
De jongeren worden geholpen door stichting ZorgSaam Twenterand, Radar Uitvoering, Wijk Next van Stichting Reflection en Stichting Jongerenwerk Den Ham. De tweede aanvraagronde is inmiddels van start gegaan. Nieuwe ideeën kunnen nog tot 5 november worden ingediend.

Hoe gaat het in zijn werk?
Jongeren kunnen een uitgewerkt idee of plan voor een activiteit inclusief een begroting indienen. De aanvragen worden bekeken door een beoordelingscommissie die bestaat uit de gemeente Twenterand, de jongerenraad en bovengenoemde partners. De commissie geeft vervolgens advies tot toekenning of afwijzing van de aanvraag. De partners van het project begeleiden de jongeren gedurende het gehele traject (van de aanvraag tot de daadwerkelijke uitvoering).

Waar wordt naar gekeken bij een aanvraag?
De activiteit moet er op gericht zijn verbinding te creëren met andere organisaties, tussen inwoners of tussen jongeren onderling. Denk aan een buurtbarbecue, een sporttoernooi of een muziekavond. Daarnaast wordt de aanvraag getoetst op de volgende onderdelen:

 Is er een vervolg mogelijk zonder subsidie?
 Hoe kan er draagvlak gecreëerd worden?
 Hoeveel deelnemers (actief betrokkenen en vrijwilligers) worden er verwacht?
 Wat wil de aanvrager met de activiteit bereiken?
 Is de activiteit openbaar?
 Waar vindt het plaats?
 Hoe wordt de publiciteit aangepakt?

Wanneer vindt dit plaats?
De tweede aanvraagronde loopt tot 5 november 2017. Op 7 november worden de ingediende aanvragen beoordeeld en uiterlijk 17 november horen de jongeren of hun aanvraag is goedgekeurd. Daarna kan de aanvrager aan de slag met de uitvoering. Ook hierbij wordt hij of zij begeleid door een van de partners van het project.

Meer informatie over Young Leaderz Twenterand is te vinden op www.jongtwenterand.nl/youngleaderz of via de websites van de partners.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›