4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Partijen lopen warm richting verkiezingen, veel lijsttrekkers al bekend

· 1146× bekeken

VRIEZENVEEN - Het begint al wat aan te lopen richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Een aantal lijsttrekkers is al bekend, bij een aantal partijen moet er nog over nagedacht worden. Nog niet alle partijen die meedoen aan de verkiezingen zijn bekend. Het is de vraag of Fractie Laarman in die hoedanigheid terugkomt. Verder waren er plannen dat de PVV zou meedoen, ongetwijfeld doet Groen Links ook weer een poging. Maar het kan nog even duren voor het verder bekend is. 27 december is de sluitingsdatum van de registratie voor partijen die mee willen doen aan de verkiezingen in een bepaalde gemeente, de kandidaatstelling moet uiterlijk 5 februari afgerond zijn. De website Kiesraad.nl heeft alle informatie over de verkiezingen.

Wat is de stand van zaken op 20 oktober 2017? De volgende lijsttrekkers zijn definitief:

CDA - Henk Kerkdijk
CU. - Gerjan Smelt
SGP - Ben Engbers
VVD - Erik Kobes
D66 - Tonny van der Couzijne

Bij de GBT is het formeel nog niet bekend, maar het moet al gek lopen als het Mark Paters niet gaat worden. Bij de PvdA wordt er nog over nagedacht en Fractie Laarman heeft ook nog geen definitieve beslissing genomen.
Van PVV, Groen Links en 50+ is er verder nog niets bekend. Eind december weten we meer.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›