4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Uitzicht bieden op een zorgpolis zonder schulden

· 1053× bekeken

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand wil inwoners met schulden vanwege het niet betalen van zorgpremies helpen naar een schuldenvrije toekomst. Daarom start de gemeente in samenwerking met Menzis met de Regeling Uitstroom Bijstandsgerechtigden (RUB). Wethouder Binnenmars ziet veel in de regeling: “Bij mensen met schulden spelen vaak ook andere problemen. Dan is belangrijk dat we dat goed in beeld hebben en die mensen op een juiste manier kunnen helpen, zodat ze uit deze schulden komen.”

In de gemeente Twenterand start met de RUB in januari 2018. Het gaat om inwoners met opgelopen schulden door niet betaalde zorgpremie. Bij minimaal zes maanden niet betalen van de zorgverzekering gaan deze Twenteranders naast de zorgpremie voor de basisverzekering, een boete betalen. Voor een aanvullende verzekering worden ze uitgesloten. “Door de opstapeling van kosten en de boete blijven mensen lang met te hoge kosten zitten en dat willen we juist voorkomen,” aldus Binnenmars.

Uitzicht
“Met de regeling krijgen verzekerden weer uitzicht op een schuldenvrije toekomst, of in ieder geval een toekomst met mínder schulden,” benadrukt Henriëtte Setz, directeur Klant & Operations bij zorgverzekeraar Menzis. “Het kan er toe leiden dat ze weer grip krijgen op hun leven. Daarnaast leidt de regeling er toe dat verzekerden een goede dekking voor ziektekosten behouden. En dus gebruik kunnen maken van zorg die ze nodig hebben. Het is een gegeven dat als je bij een aandoening of ziekte er op tijd bij bent, dat je dan meer gezondheidsschade op de langere termijn en daarmee dus ook extra kosten, voorkomt.”

Januari 2018 gaat de pilot van start. De inwoners die deel kunnen nemen aan de pilot worden hiervoor persoonlijk benaderd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›