4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Penning Carnegie Heldenfonds voor 13-jarige Sander Beek

· 979× bekeken

VRIEZENVEEN - Donderdag 19 oktober ontvangt Sander Beek uit handen van burgemeester Annelies van der Kolk een onderscheiding vanuit het Carnegie Heldenfonds. Dit naar aanleiding van zijn snelle handelen om zijn zusje te bevrijden van de skelter, waarin ze met haar sjaal was vastgeraakt.

Vorig jaar zomer, 12 juli, speelde Loes Beek buiten op een skelter. Op een bepaald moment is zij met haar sjaal vast komen te zitten aan de skelter. Hierdoor kreeg ze geen lucht. Sander, haar broer zag dit en heeft zo snel mogelijk hulp ingeroepen van hun ouders. Loes is uiteindelijk met de traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het gaat nu goed met Loes.

Carnegie Heldenfonds
Op initiatief van raadslid dhr. Van der Couzijne van D66 heeft de toenmalige burgemeester, dhr. Visser het Carnegie Heldenfonds aangeschreven. Deze stichting verleent onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven iemands leven hebben gered of dat hebben geprobeerd te doen. Sander Beek ontvangt vanwege zijn getoonde moedige gedrag om zo snel mogelijk hulp te halen een loffelijk getuigschrift en penning. Dit zal gebeuren in het bijzijn van zijn ouders, zusje en de politie die vorig jaar ook aanwezig was bij deze situatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›