4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Taalverdieping voor nieuwe Twenteranders bevordert inburgering

· 590× bekeken

VRIEZENVEEN - Taal is één van de belangrijkste instrumenten om nieuwe Twenteranders sneller deel uit te laten maken van de samenleving. Dat is de reden voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand om nog meer aan de slag te gaan met taal. “Wij streven ernaar om nieuwe Twenteranders circa 32 uur in de week met taal bezig te laten zijn, zodat ze nog beter kunnen inburgeren,” aldus wethouder Binnenmars. “En snellere inburgering leidt tot een grotere kans op werk en daarmee snellere uitstroming uit een uitkeringssituatie.”

Het college heeft een overeenkomst gesloten met twee inburgeringsinstellingen, het ROC en Enoch Educatie. In het offertetraject liet ROC zich zien als een partner die de verbinding zoekt met verschillende ketenpartners die actief zijn met nieuwe Twenteranders. Enoch liet een sterke werkmethode zien met als doel de spreekvaardigheid van de mensen te verhogen. Binnenmars: “Een bijkomend voordeel bij de inhuur van twee partijen is dat we ook in de gelegenheid worden gesteld om beide partijen te vergelijken.”

Sinds 2015 zijn er in Twenterand veel nieuwe Twenteranders komen wonen. De samenwerking tussen gemeente, Vluchtelingenwerk Oost Nederland (VWON), Stichting Boot, Mijande Wonen en andere ketenpartners zorgt voor een snelle inburgering.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›