4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Evenmens zoekt zorgvrijwilligers

· 904× bekeken

TWENTERAND - Ik blijf graag wakker voor jou! Heeft iemand de wens om de laatste levensfase thuis door te brengen? Dan kan Evenmens, informele zorg voor elkaar meewerken aan een oplossing om dit mogelijk te maken. Omdat wij geloven in het belang van een prettige laatste levensfase. Mantelzorg in de palliatief terminale fase is bijzonder. Het zorgen voor een naaste in de laatste levensfase is vaak zwaar. Dit vraagt een andere inzet van mantelzorg. De dreiging van overbelasting van mantelzorgers en daarmee de dreiging voor een opname in een ziekenhuis of verpleeghuis is groot. Het is daarom belangrijk mantelzorgers te informeren hoe ze ondersteund kunnen worden in het blijven zorgen voor hun stervende naaste. Zeker omdat de meeste mensen de voorkeur hebben om thuis te sterven. Hierbij staat kwaliteit van leven voorop. Bovendien kan deze vorm van mantelzorg veel voldoening geven als het goed is verlopen en de naaste waardig is overleden. Dit draagt veelal positief bij in de periode van rouwverwerking van de mantelzorger.

Evenmens, informele zorg voor elkaar werkt met speciaal opgeleide zorgvrijwilligers. Ze zijn er om te ondersteunen in de zorg voor de stervende en/of voor de mantelzorger zelf. We doen dit door bijvoorbeeld een aantal taken van de mantelzorger over te nemen. Het gaat vooral om aandacht voor de stervende en zijn/haar gezin. Het luisterend oor en 'er zijn'. Wij bieden zowel overdag als 's nachts hulp aan.

Om deze hulp te kunnen bieden zijn wij constant op zoek naar nieuwe en tevens meer zorgvrijwilligers. Vooral voor het bieden van een wakend oog en oor in de nacht kunnen we mensen gebruiken. De opleiding tot zorgvrijwilliger in de terminale zorg kunt u intern bij ons volgen. Goed om te weten dat u geen zorgachtergrond hoeft te hebben om zorgvrijwilliger te worden! Voor meer informatie kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0548-638830 en vragen naar Ina Versmissen of Janny Broekhuis. Mailen kan ook naar iversmissen@evenmens.nl of jbroekhuis@evenmens.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›