4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Dorpsraad Vroomshoop wordt Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk

· 781× bekeken

VROOMSHOOP-GEERDIJK - Inmiddels bestaat Dorpsraad Vroomshoop alweer 3 jaar. In 2014 is de Dorpsraad Vroomshoop begonnen met zeven leden onder leiding van voorzitter Bert Jansen. Dorpsraad Vroomshoop probeert op een positieve manier zaken op te pakken en Vroomshoop samen met haar inwoners mooi te houden en waar mogelijk nog mooier te maken. Inmiddels zijn door Dorpsraad Vroomshoop goede connecties opgedaan binnen de gemeente en veel organisaties en instanties uit Vroomshoop, waardoor al het nodige is bereikt. Een van de punten waar Dorpsraad Vroomshoop mee aan de slag is gegaan is veiligheid. Iedereen wil natuurlijk graag met een veilig gevoel in Vroomshoop wonen. Uiteindelijk is hier eind 2016 Vroomshoop Waakt uit voortgekomen. Middels Vroomshoop Waakt merkt Dorpsraad Vroomshoop dat mensen waakzamer zijn geworden en wanneer verdachte omstandigheden zich voordoen dat direct melden in één van de 5 WhatsApp-groepen, zodat direct ruim 600 mensen mee kunnen kijken. Een aantal inwoners uit Geerdijk kwamen met de vraag of Geerdijk ook meegenomen kon worden in Vroomshoop Waakt. Aangezien Dorpsraad Vroomshoop denkt dat samen meer bereikt wordt en dit een goed idee is, werd Geerdijk opgenomen in Vroomshoop Waakt.

Vandaaruit volgde dit jaar ook de vraag of Geerdijk niet onderdeel uit kon gaan maken van Dorpsraad Vroomshoop. In Geerdijk is gekeken naar een eigen Dorpsraad, maar vanwege het beperkte inwonersaantal bleek dit niet haalbaar. Vanwege de sterke banden tussen Vroomshoop en Geerdijk doordat families in beide dorpen wonen, sportclubs in Vroomshoop ook leden uit Geerdijk hebben, de katholieke kerk in Geerdijk veel bezoekers uit Vroomshoop heeft en bijvoorbeeld inwoners uit Vroomshoop ook gewoon Café De Brug bezoeken. Daarnaast is Geerdijk erg gericht op het winkelaanbod in Vroomshoop.

Door de vele connecties over en weer tussen Vroomshoop en Geerdijk heeft Dorpsraad Vroomshoop daarom besloten om vanaf nu door te gaan als Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. In Henri Ossevoort is een vertegenwoordiger vanuit Geerdijk gevonden die in de nieuwe Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk als bestuurslid zitting zal nemen.

Heeft u als inwoner van Geerdijk (en natuurlijk ook nog steeds uit Vroomshoop) punten die volgens u aandacht nodig hebben of zaken die verbeterd kunnen worden, dan kunt u die melden via het e-mailadres info@dorpsraadvroomshoop.nl.

Op 29 november is er in Café De Brug om 19.30 uur een bijeenkomst van Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk over Vroomshoop Waakt, zal burgemeester Van der Kolk een verhaal doen en wordt direct van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de nieuwe Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk aan de inwoners voor te stellen.

Samen naar een mooier Vroomshoop en Geerdijk

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›