4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wethouder Engberts leest voor op de Dag van de Duurzaamheid

· 895× bekeken

TWENTERAND - Dinsdag 10 oktober heeft wethouder Ben Engberts voorgelezen in groep 2 van basisschool De Regenboog in Vriezenveen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Door het hele land werden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA organiseerde in de Twenterand een voorleesactie met de wethouder op één van de scholen die deelnemen aan de pilot afval scheiden op school. Wethouder Ben Engberts heeft het verhaal ‘Rietjes wens’ voorgelezen aan groep 2 uit het boek ‘De wereld vol plastic’. Dit boek is een verhalenbundel geschreven door pabo-studenten met schrijftalent. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen van de basisschool. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.

Het afgelopen jaar heeft basisschool De Regenboog zich samen met 5 andere scholen ingezet om een afvalvrije school te worden. “Omdat jullie je zo goed inzetten heb ik een heel speciaal cadeau voor jullie hele school, namelijk een Wasteboard”, aldus wethouder Ben Engberts. Een Wasteboard is een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›