4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand gaat Duurzaam DOEN!

· 558× bekeken

VRIEZENVEEN - Twenterand roept november uit tot de Twenterandse Duurzaamheidsmaand. “Vandaag, 10 oktober, is het de Landelijke dag van de Duurzaamheid en voor Twenterand hét moment om extra aandacht te vragen voor het thema. Daarom kondigen wij de Twenterandse Duurzaamheidsmaand aan,” aldus wethouder Van Abbema. Tijdens de maand november worden er in Twenterand verschillende activiteiten georganiseerd om duurzaamheid op de kaart te zetten. Van Abbema: “Bovendien willen we input ophalen uit de samenleving voor de nieuwe beleidsagenda duurzaamheid,” Onder de vlag van Duurzaam DOEN! wordt iedereen opgeroepen om mee te denken over het verduurzamen van de gemeente, voor nu en de toekomst.

Ambities vastleggen
In de gemeente Twenterand zijn al veel initiatieven ontplooid om de gemeente te verduurzamen. Samen met ondernemers en inwoners zijn al mooie resultaten bereikt. De komende jaren wil de gemeente nog meer stappen zetten binnen het thema duurzaamheid en haar ambities vastleggen in de ‘Agenda Duurzaamheid’. Deze agenda is een richtlijn en een koers voor de toekomst. Het vaststellen van de Agenda Duurzaamheid doet en kan de gemeente niet alleen. Tijdens de Twenterandse Duurzaamheidsmaand organiseert de gemeente daarom allerlei activiteiten om duurzaamheid op de kaart te zetten en input op te halen voor de nieuwe agenda. Binnenkort wordt het programma met activiteiten voor de Duurzaamheidsmaand bekend gemaakt, met o.a. een jongerendebat, duurzaamheidsgesprekken in de verschillende dorpen en een duurzaamheidsconferentie.

Duurzaamheid raakt ons allemaal
“Als we willen dat volgende generaties, net als wij, ook nog kunnen reizen, eten wat ze willen en voldoende energie hebben, dan moeten we nu anders omgaan met onze grondstoffen en omgeving. Ook in Twenterand,” zegt wethouder Van Abbema over de noodzaak om te verduurzamen. “Een duurzame toekomst is meer dan alleen het zoeken naar andere vormen van energie. Ook het hergebruik van materialen draagt bij. Daarbij zijn er ook maatregelen nodig om ons aan te passen aan het veranderende klimaat en veilig te kunnen blijven wonen in de gemeente. Duurzaamheid is een enorm divers onderwerp dat ons allemaal raakt.”

Doe mee!
Iedereen is uitgenodigd om actief deel te nemen aan de Duurzaamheidsmaand in november. Van inwoner tot ondernemer. Van jong tot oud. De gemeente is benieuwd naar welke goede ideeën er leven voor een duurzame toekomst. De gemeente zal ook inwoners en ondernemers gericht benaderen om het gesprek over duurzaamheid in de gemeente op gang te brengen. Wil jij meedenken over een duurzame toekomst? Of heb je een goed idee over hoe we dit kunnen bereiken? Neem dan contact op via duurzaamdoen@twenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›