4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD stelt vraag over ontheffing zondagssluiting voor Kerst en Oud en Nieuw

· 965× bekeken

VRIEZENVEEN - De VVD heeft een brief ontvangen van de landelijke organisatie Detailhandel Nederland, via de griffier. In deze brief vraagt deze organisatie met name aandacht voor het feit dat 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag beiden op een maandag vallen en dat dus de laatste dag voor beide feestdagen op een zondag valt. Detailhandel Nederland vraag specifiek om ruimhartig om te gaan met de afspraken rond de winkelsluiting en hierbij ook de zondagen te betrekken, om de drukte op de zaterdagen te beperken.

Naar aanleiding hiervan heeft de VVD de volgende vraag:

Heeft het college deze brief ook ontvangen en kan men voldoen aan het verzoek van Detailhandel Nederland om onder de genoemde omstandigheden de winkelsluitingswet tijdelijk aan te passen? Graag het antwoord, voorzien van een toelichting.

Voor de goede orde de VVD is natuurlijk bereid op verzoek de aan haar gerichte brief met het college te delen en ook bereid het antwoord van het college door te geleiden richting Detailhandel Nederland.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›