4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vier diervoedercoöperaties bundelen inkoopkracht

· 1468× bekeken

DEN HAM - De diervoedercoöperaties De Eendracht (Rouveen), CAV Den Ham, De Samenwerking (Haastrecht) en ABZ Diervoeding (Nijkerk) bundelen hun inkoopkracht. De zelfstandige coöperaties gaan samen grondstoffen inkopen voor de productie van hun eigen diervoeders. De schaalvoordelen, die hierdoor ontstaan, leiden tot voordelen voor de leden van de afzonderlijke coöperaties.

Door de slimme samenwerking ontstaat een inkoopvolume van in totaal één miljoen ton grondstoffen. Dat geeft mogelijkheden om professioneel en voordeliger in te kopen. Gezamenlijk zijn de vier coöperaties een grotere speler in de dynamische grondstoffenmarkt.

Met de krachtenbundeling op het gebied van inkoop, versterken de vier coöperaties ook hun zelfstandige positie. Voorwaarde van elke deelnemende coöperatie is namelijk dat ze zelfstandig kunnen blijven werken. En zo hun eigen kracht op het gebied persoonlijk advies en regionale kennis dichtbij hun leden en klanten kunnen blijven inzetten.

Om de krachtenbundeling mogelijk te maken is de stichting Coöperatieve Inkoop Service (CIS) opgericht. Deze stichting zorgt voor de professionele inkooporganisatie, die voor deelnemende coöperaties naar behoefte inkoopt. Andere coöperaties zijn welkom om zich hierbij aan te sluiten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›