4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kerstmarkt in Vroomshoop ook dit jaar op vrijdag

· 754× bekeken

VROOMSHOOP - De kerstmarkt in Vroomshoop wordt in 2017 opnieuw op een vrijdag georganiseerd. Na het succesvolle experiment in 2016 om de kerstmarkt te verhuizen van de vertrouwde zaterdag naar een vrijdag, was er voor de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop geen reden om de dag aan te passen. De Vroomshoopse kerstmarkt is dit jaar op vrijdag 15 december van 16.00 tot 21.00 uur en wordt voor het derde jaar op rij in de Koningin Beatrixlaan gehouden.

“We hebben vorig jaar bewust de kerstmarkt naar vrijdag verplaatst, omdat steeds meer kerstmarkten op zaterdag worden gehouden. Wij zijn tegen die stroom in gegaan met als resultaat dat alle beschikbare kramen uitverkocht waren en een record opkomst van maar liefst vijfduizend bezoekers”, zegt voorzitter Lute Gombert van Oranjevereniging Vroomshoop.

Vorig jaar ging de verandering van zaterdag naar vrijdag ook gepaard met nieuwe openingstijden. De markt werd ten opzichte van andere jaren niet in daglicht, maar voor een groot deel in de donkere, sfeervolle avonduren gehouden. “En dat zorgde precies voor die herkenbare kerstsfeer van een Duitse kerstmarkt. Bovendien schoten de bezoekersaantallen de lucht in. Dat kwam voor ons niet helemaal als een verrassing, want we hadden ook Duitse kerstmarkten bezocht. Die worden bijna allemaal het drukst bezocht in de avonduren, omdat mensen dan de tijd hebben en de avonduren zien als het meest sfeervolste moment om de markt te bezoeken”, aldus Gombert.

Inschrijving is geopend
Er zijn dit jaar maximaal 55 verlichte kramen beschikbaar. Een verlichte kraam van 4 meter bij 1 meter kan gehuurd worden voor 35 euro. Naast de 55 verlichte kramen van de organisatie, is er ook ruimte voor deelnemers om een standplaats te huren voor een eigen kraam. De prijs hiervoor is 5 euro per strekkende meter. Voor eet- en drinkkramen gelden afwijkende tarieven en regels. Hiervoor kunnen belangstellenden contact opnemen met de organisatie. Mensen kunnen online hun kraam reserveren via www.oranjeverenigingvroomshoop.nl of contact opnemen met Willy Dogger (tel.: 06-21548569 na 18.00 uur, e-mail: wadogger@caiway.nl).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›