4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Floris Eising nieuwe lid van het 4 mei comité Vroomshoop

· 1627× bekeken

VROOMSHOOP - Na meer dan 20 jaar trouwe dienst verlaat secretaris Rudie Drenth het bestuur van de stichting 4 mei comité Vroomshoop. Hij wordt opgevolgd door de 42-jarige Vroomshoper Floris Eising. Onlangs is bekend geworden dat de Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel Ank Bijleveld de onthulling van het te realiseren bevrijdingsreliëf aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop voor haar rekening neemt. Dat gaat gebeuren op 5 april 2018, die in het teken staat van de bevrijding van Vroomshoop op 5 april 1945. Bij de onthulling zullen ook een aantal jeugdige gegijzelde kinderen van toen aanwezig zijn, nu als senioren. Zij werden op 5 april 1945 door de Duitse bezetter samen met vele mannen en vrouwen onder dwang meegevoerd langs het kanaal. Het 4 mei comité wil graag de namen van de op de Bevrijdingsdag van Vroomshoop gegijzelde kinderen. Reacties kunnen naar voorzitter Hans Nieboer: E-mailadres nieboerhans@gmail.com, telefoonnummer 0546-643384.

Het 4 mei comité Vroomshoop, dat volgend jaar op 5 april ook stil staat bij haar 30-jarige bestaan, houdt momenteel een inzamelingsactie voor het bevrijdingsreliëf. Het monument, dat wordt gesitueerd tussen de Kleine Puntbrug en de Spoorbrug, herinnert aan de bewogen bevrijdingsdag. Dat kwam in april 2015 ook tot uiting bij een speciale theaterproductie in Het Punt. In het bevrijdingsreliëf worden de gevechten bij de Tonnendijkbrug, de gijzeling, de op het laatste nippertje voorkomen executie van 24 mannen en de bevrijding door de Canadese Manitoba Dragons zichtbaar in een beeldengroep. Ook wordt er een luistersteen in het monument aangebracht. Een van de inzamelingsacties betreft het gedurende een periode van drie maanden inzamelen van lege flessen door de Coop Vroomshoop. De opbrengst daarvan wordt door de supermarkt verdubbeld.

Op de foto v.l.n.r. Hans Nieboer, manager Marc Olsman van Coop Vroomshoop, Gerwin Plaggenmars, nieuw bestuurslid Floris Eising, Carolien Eggens en Jeanine de Jong.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›