4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

College Twenterand stelt Bestuursrapportage 2017 vast

· 581× bekeken

VRIEZENVEEN - Het college van B&W van Twenterand heeft dinsdag 3 oktober de Bestuursrapportage (Berap) 2017 vastgesteld. Deze Berap bevat de tussentijdse rapportage over de realisatie van de doelstellingen zoals die zijn geformuleerd in de programmabegroting 2017. De bestuursrapportage sluit met een beperkt voordeel van in totaal € 41.184. De periode waarover in de Berap 2017 wordt gerapporteerd is van 1 januari tot 1 augustus 2017. De Berap is bedoeld om de gemeenteraad tussentijds te informeren over relevante afwijkingen in negatieve en in positieve zin.

Het realiseren van de doelen uit de programmabegroting 2017 loopt redelijk volgens planning. Voor een aantal onderwerpen is de planning tussentijds aangepast. De gemeenteraad is hier per onderdeel reeds over geïnformeerd of het is opgenomen in de Berap. Ook niet onbelangrijk is dat er ondanks financieel moeilijke tijden een licht financieel overschot is. Wethouder Financiën Jan-Herman Scholten: “Dit overschot wordt veroorzaakt door een aantal meevallers en tegenvallers die voornamelijk éénmalig van aard zijn. Structureel gezien doen we het goed. Het financiële overschot stelt ons in staat om te investeren in de samenleving via de Agenda voor Twente én de reserve Sociaal Domein aan te vullen”.

Behaalde resultaten
Een aantal belangrijke zaken die tot nu toe in 2017 gerealiseerd zijn: certificering van de gemeente Twenterand op de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), vaststellen van een nieuwe Detailhandelsstructuurvisie 2017 – 2022, het houden van een burgerpeiling over de Openbare Ruimte, vervolg van het project Lang Gezond Twenterand voor ouderen, stimuleren van lokale projecten met de vaststelling van het beleidskader Duurzame Energie in Twenterand en de vaststelling van de nieuwe subsidieverordening (ASV).

De Berap 2017 is hier te vinden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›