4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Is er meer? Vier avonden over de betekenis van het leven

· 1267× bekeken

VRIEZENVEEN - Op 17 oktober is de eerste van vier boeiende bijeenkomsten in het Wapen van Vriezenveen. We gaan met elkaar in gesprek over wat het leven de moeite waarde maakt, wat verdieping en betekenis geeft. De gesprekken staan onder leiding van ds. Alexander Veerman, predikant van de Ontmoetingskerk te Vriezenveen. De andere data zijn: 31 oktober, en 14 en 28 november. We beginnen om 20.00 en ronden af om 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Waarom deze bijeenkomsten? Een groeiende groep mensen is op zoek naar zingeving, naar de betekenis van het leven. Gedachten over de waarde van leven, over lijden en sterven roepen de vraag op of er ook meer is tussen hemel en aarde. De stap naar de kerk blijkt voor veel zoekers niet voor de hand te liggen. In deze cursus verkennen we grensgebied tussen zingeving, religie en geloof.

Wat gaan we doen? De eerste avond praten we met elkaar over de waarden van het leven, aan de hand van een toespraak van Steve Jobs over zijn levenslessen. De tweede avond gaan we in op de vraag naar het lijden aan de hand van Victor Frankl, therapeut en overlevende van meerdere concentratiekampen. De derde avond komt de vraag aan de orde of er iets is na de dood. Dit thema verkennen we aan de hand van Eindeloos bewustzijn van Pim van Lommel. De laatste avond staat het bijzondere boek De uitnodiging van Paul Young centraal. Zou er een God kunnen zijn? Het gaat om de volgende dinsdagen: 17 en 31 oktober, 14 en 28 november.

Het is fijn als je je even op via al.veerman@gmail.com De cursus gaat namelijk door vanaf 6 deelnemers. Maar kom ook gerust even om het hoekje kijken in Het Wapen op dinsdag 17 oktober.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›