4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Adviesraad Sociaal Domein Twenterand van start

· 820× bekeken

VRIEZENVEEN - Achter de schermen werd er al geruime tijd aan gewerkt maar na vaststelling van de verordening door de gemeenteraad op 26 september is het nu ook officieel; Twenterand kent een nieuwe Adviesraad Sociaal Domein. Inwoners en cliënten die vinden dat de gemeente haar beleid en taken binnen het sociaal domein anders of beter kan doen, kunnen dit aankaarten bij de adviesraad. Zij brengen vervolgens advies uit aan de gemeente en denken ook mee over de ontwikkeling van nieuw beleid.

De nieuwe adviesraad Sociaal Domein Twenterand is ontstaan door een samenvoeging van de Adviesraad Wmo en de Cliëntenraad WWB/WSW. De vorming van één integrale Adviesraad biedt mogelijkheden om de cliëntenparticipatie en inwonerparticipatie in Twenterand verder vorm te geven.
Alle onderwerpen rond het sociale beleid komen nu bijeen in één raad om zo breder onderwerpen te bespreken en er over te adviseren. De komende periode is een overgangsperiode waarin leden van beide raden mee overgaan naar de nieuwe raad. Op die manier is kennis en ervaring gewaarborgd. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wordt de definitieve adviesraad gevormd.

Hoe werkt de Adviesraad?
De Adviesraad bestaat naast inwoners die vanuit hun eigen ervaring of beroep een bijdrage willen leveren ook uit deelnemers van diverse belangengroepen, zoals kerken en vakbonden. De Adviesraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over allerlei onderwerpen binnen het sociale domein. Door nauw contact te hebben met de achterban weet de Adviesraad wat er speelt in de samenleving. Zij fungeren als spreekbuis richting de gemeente voor alle inwoners van Twenterand. De Adviesraad gaat niet over de belangenbehartiging van individuele situaties en klachten.

Waarover adviseert de Adviesraad?
De Adviesraad houdt zich bezig met de volgende wetten: Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Participatiewet, de Jeugdwet, de Wet Sociale Werkvoorzieningen (WSW), de Wet inkomensvoorziening voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ). Ook wordt er vanuit die wetten een verbinding gelegd met Passend Onderwijs.

Vacature
De Adviesraad is nog op zoek naar iemand voor de functie van voorzitter. Heeft u interesse in deze vacature of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Dorien Vellinga, (interim) voorzitter van de Wmo adviesraad. De contactgegevens en meer informatie vindt u op de websites van de gemeente Twenterand en de Zorginformatie●punten: www.twenterand.nl/adviesraad en www.zorgsaamtwenterand.nl. Reageren kan tot 1 oktober 2017.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›