4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mijande Wonen en Trebbe verduurzamen woningen in Vroomshoop

· 1166× bekeken

VROOMSHOOP - Onlangs is Trebbe in opdracht van woningcorporatie Mijande Wonen gestart met het verduurzamen van 34 Vaneg-woningen in Vroomshoop. Na deze werkzaamheden ervaren huurders meer wooncomfort en zijn de woningen energiezuiniger; de woningen maken een sprong van energielabel F naar A.
De komende jaren maakt Mijande Wonen haar woningen in een hoog tempo energiezuiniger. ‘ Wij hebben onze ambitie om in 2030 op gemiddeld energielabel B uit te komen bijgesteld naar 2023’, licht Edwin Meulenbelt, manager vastgoed en bedrijfsvoering bij Mijande Wonen toe. ‘Dat vraagt om een versnelling van de investeringen in zonnepanelen en woningisolatie. In aantallen gaat het om 1.500 woningen of te wel 30% van ons bezit. Op de lange termijn, uiterlijk 2050 zorgt Mijande Wonen ervoor dat haar woningen CO2-neutraal zijn’.

‘Wij werken graag samen met Mijande Wonen en vinden het fantastisch dat Mijande Wonen ons de kans heeft gegeven te laten zien dat Trebbe ook verduurzaming in de vingers heeft’, vertelt Antje de Groot, directeur bij Trebbe. ‘Wij hebben meegedacht in scenario’s voor verduurzaming en natuurlijk over het comfort en de overlast voor bewoners. En nu zijn we de komende maanden te gast bij de bewoners van de Veenmos en Zonnedauw in Vroomshoop.’

Over het verduurzamen
Door het aanbrengen van geïsoleerde dakplaten over het bestaande dakbeschot, het leggen van nieuwe dakpannen, het isoleren van de spouwmuren en het plaatsen van kunststof gevelkozijnen met HR++ glas maken de woningen een labelsprong van F naar A. Het aanleggen van een mv-systeem en saneren van asbest in de gevels vallen ook onder uit te voeren werkzaamheden. Bij een aantal woningen wordt ook de badkamer, keuken en het toilet vernieuwd. De werkzaamheden zijn begin september dit jaar gestart en worden naar verwachting eind dit jaar nog afgerond.

Vaneg-woningen
In Nederland zijn in de jaren 70 circa 7.000 woningen gebouwd volgens het bouwsysteem Vaneg. Vaneg is een montagebouwmethode voor laagbouwwoningen met geprefabriceerde betonelementen die op het werk worden gemonteerd. De wandelementen bestaan uit verdiepingshoge elementen en de vloerelementen van de verdiepingen zijn vertrek breed. De langsgevels zijn samengesteld uit geprefabriceerde houten pui-elementen en de begane grondvloer bestaat uit een systeemvloer.

Over Trebbe
Trebbe is een conceptuele ontwikkelende bouwer. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw en utiliteitsbouw. We werken aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. De kracht en ervaring van ruim een eeuw bouwhistorie gebruiken wij als fundament voor een toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. We kijken voortdurend naar de wereld om ons heen en passen onze werkwijze daarop aan. Dat noemen wij bouwen met perspectief.

Over Mijande Wonen
Mijande Wonen is een ambitieuze, maatschappelijk betrokken woningcorporatie. Mijande Wonen levert woondiensten in Aadorp (gemeente Almelo) en de gemeenten Dinkelland en Twenterand in Noord Oost Twente. Haar missie en passie is om ‘Samen te bouwen aan Dorpskracht’. Dit doet zij samen met haar samenwerkingspartners én Huurders. MIjande Wonen staat dicht bij haar huurders en stimuleert en faciliteert het wonen in de dorpen en de kleinere woonkernen. Betaalbaarheid is een belangrijk speerpunt voor Mijande Wonen. Het verduurzamen van haar bezit draagt bij het betaalbaarheid van de woningen. Mijande Wonen stelt zichzelf tot doel om voor 2023 haar woningen naar gemiddeld energielabel B te brengen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›