4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vrijwilligers in Twenterand helpen senioren met veilig internetten

· 625× bekeken

VRIEZENVEEN - Online veiligheid. Het lijkt voor steeds meer senioren een punt van zorg te zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek van SeniorWeb, een landelijke vereniging zonder winstoogmerk die senioren helpt en ondersteunt bij het omgaan met de digitale wereld. Bijna de helft van de senioren voelt zich online kwetsbaarder voor fraude en criminaliteit dan offline. Men vreest vooral het onbruikbaar worden van de computer (71 procent), identiteitsfraude (68 procent) en geld kwijtraken (60 procent).

De ruim 425 SeniorWeb Leercentra in het hele land, gerund door senioren-vrijwilligers, openen deze maand hun deuren weer. Vele van hen bieden tegen een kleine vergoeding workshops, vragenuurtjes en cursussen over veilig internetten. Alles wordt duidelijk en stap voor stap uitgelegd. De Leercentra verzorgen ook begeleiding bij andere digitale onderwerpen, zoals tablets en smartphones, Facebook, fotobewerking, Windows 10 en nog veel meer. Het aanbod verschilt per Leercentrum. Vind een Leercentrum bij u in de buurt via www.seniorweb.nl/leercentra. Voor Twenterand houdt dit in dat u zich voor ondersteuning kunt melden in de bibliotheken van Den Ham, Vriezenveen en Vroomshoop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›