4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Kerngericht werken ook van start in Vriezenveen

· 660× bekeken

VRIEZENVEEN - Begin maart is de pilot kerngericht werken gestart in Vroomshoop en vanaf juni is dit uitgebreid naar de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk. Vanaf september komt daar Vriezenveen bij. Wekelijks gaan gemeentelijke consulenten vanuit de disciplines Werk, Inkomen, Jeugdhulp en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) met diverse partners in Gezondheidscentrum Weemelanden in Vriezenveen om de tafel om samen te werken en informatie uit te wisselen. Doel van de pilot is betere afstemming tussen de verschillende partijen om zo efficiëntere en effectievere zorg en ondersteuning te verlenen.

Wethouder Binnenmars: “De pilot in Vroomshoop en Westerhaar liet zulke veelbelovende resultaten zien dat we besloten hebben om ook in Vriezenveen te gaan starten. Ook daar verwacht ik door deze nieuwe manier van werken betere aansluiting tussen de verschillende partijen. Lijnen zijn korter en eventuele problemen kunnen sneller opgelost worden. Bovendien is de hulp op deze manier dichtbij de mensen waar het om gaat en hebben ze zelf ook meer regie.”

Partners
De gemeente Twenterand voert deze pilot samen uit met vier vaste partners maar ook andere organisaties worden waar nodig bij de besprekingen betrokken. De vaste partners zijn: Zorgsaam Twenterand, Stichting Evenmens, Mee IJsseloevers en Algemeen Maatschappelijk Werk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›