4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mannenkoor Vroomshoop en Libero Strijkorkest geven concert in Irene

· 1285× bekeken

VROOMSHOOP - Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop houdt op zaterdag 14 oktober zijn Najaarsconcert in kerkelijk centrum Irene te Vroomshoop. Dat wordt een speciale gebeurtenis, want het koor wordt die avond terzijde gestaan door het Libero Strijkorkest uit Zwolle en door slagwerker Joost Visser. Ook koorsolist Albert Wessels neemt enkele stukken voor zijn rekening. Het geheel staat onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman, die deze keer een fraaie vleugel tot zijn beschikking heeft. Dit muzikale gezelschap zal de toehoorder een mooie zaterdagavond in oktober bezorgen.

Het programma omvat een bijzonder gevarieerde mix van onder andere religieuze én filmische muziek. Het concert begint met het openingsnummer Te Deum Laudamus van Czerny en Jesus bleibet meine Freude van Bach. Daarna volgt onder andere de Missa Brevis van Gounod. Het orkest met daarin violist Hrayr Ter-Sargsyan en cellist Noam Staal, laat het mooie Moldau van Smetana horen. Beiden hebben al eerder met het mannenkoor samengewerkt. Albert Wessels brengt samen met het koor het Panis Angelicus van Franck ten gehore.

Halverwege het concert zingt het koor enkele Duitstalige stukken van Pracht en Mozart, waarna in het tweede deel van het programma monumentale zang en muziek te horen is uit films als ‘Saving private Ryan’, ‘We were soldiers’ en uit de musical ‘Chess’, dat alles ondersteund door krachtig slagwerk van Joost Visser.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 maar in de voorverkoop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham kosten de kaarten € 10,-. Ook kunnen kaarten worden gereserveerd via secretariaat@cmkvroomshoop.nl, 0546-642191.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›