4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Waypoint Twenterand organiseert mini-congres in oktober

· 819× bekeken

TWENTERAND/VROOMSHOOP - Op woensdag 11 oktober 2017 organiseert Waypoint Twenterand voor de tweede keer in haar bestaan een mini-congres. Het congres is bestemd voor alle vrijwilligers die werken met jongeren in de regio Twenterand én is ook interessant voor ouders met tieners. Er worden workshops gegeven over de jongerencultuur en vroegsignalering van verslaving. Voor de ouders is er een workshop over ‘tieners en sociale media’ die wordt gegeven door medewerkers van Waypoint zelf. Deelname aan het congres is gratis, maar wel alleen mogelijk na aanmelding.

Nathalie Booij is coördinator van Waypoint Twenterand: “Vorig jaar waren de ruim 70 deelnemers erg positief, daarom hebben we besloten om ook dit jaar een congres te organiseren. De thema’s van de workshops hebben we bepaald naar aanleiding van de input van de deelnemers van vorig jaar. We kijken uit naar oktober en het ontmoeten van alle deelnemers.’

Locatie en tijden
Het congres wordt gehouden in Kerkelijk Centrum Irene, Julianastraat 27 te Vroomshoop en begint om 19.30 uur. Er is een plenair gedeelte, gevolgd door een ronde workshops. De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Onderwerpen workshops
De onderwerpen van de workshops waar de deelnemers uit kunnen kiezen zijn: ‘Vroegsignalering’, over het herkennen van verslavingsgedrag bij jongeren, ‘Communicatie met jongeren’ , ‘de jongerencultuur’ en (speciaal voor ouders) ‘tieners en sociale media’. Sprekers zijn jongerenwerker Rianka Bekendam (Reflection), jongerenwerker Matheus Sales de Moura (Youth for Christ), Hanneke Kottier en Heleen Scherphof (Waypoint) en Erik Smit en drs. Wietske Noordzij (Raise Up).

Gratis, wel aanmelden
Deelname is gratis, maar wel alleen mogelijk via aanmelding. Dit kan via: www.waypoint-twenterand.nl/congres Op deze website is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de workshops.

Over Waypoint Twenterand
Waypoint Twenterand heeft de passie om een nieuwe generatie jongeren meer weerbaar te maken. Dit doen we door het geven van verslavingsvoorlichting aan jongeren en door het trainen van vrijwilligers en ouders/opvoeders die om de jongeren heen staan. Ook is er een zelfhulpgroep voor naasten (Moedige Ouders) en adviseren en helpen we concreet wanneer dit nodig is. Het doe is om te voorkomen dat jongeren verslavingsgedrag ontwikkelen en daardoor in de problemen komen. Meer informatie: www.waypoint-twenterand.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›