4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Aanleg fietspad Kerkallee/Rohorst loopt vertraging op

· 558× bekeken

VRIEZENVEEN - De aanleg van het fietspad Kerkallee/Rohorst in Den Ham loopt vertraging op. Dat komt omdat er nog geen overeenstemming bereikt kan worden met enkele eigenaren van de gronden die aangekocht moeten worden voor de aanleg van het fietspad. Het aanpassen van het tracé, in verband met de verkeersveiligheid, is niet mogelijk gebleken.

De voorbereidingen voor de aanleg van het fietspad langs de Kerkallee en de Rohorst zijn in volle gang. Het tracé is uitgetekend en er is een bodemonderzoek en een flora- en fauna onderzoek uitgevoerd. Ook zijn de gronden in kaart gebracht die aangekocht moeten worden om het fietspad aan te kunnen leggen. De ligging moest tussentijds nog worden aangepast vanwege de essentaksterfte, die in de bomen aan de Kerkallee was aangetroffen.
Er vindt aanvullend flora en fauna onderzoek plaats voordat de bomen kunnen worden gekapt.

Aankoop gronden
De gesprekken met grondeigenaren worden gevoerd. Met een aantal eigenaren is inmiddels overeenstemming bereikt over de voorwaarden om te komen tot aankoop, maar met zes nog niet. Met hen zijn begin september vervolggesprekken gevoerd.

Vanzelfsprekend wordt dan ook gekeken naar alternatieven. De gemeente Twenterand heeft onderzocht of het tracé van het fietspad zo verlegd kan worden, dat aankoop van de gronden niet noodzakelijk is en de voortgang hierdoor niet vertraagt. In verband met de verkeersveiligheid is dat helaas niet mogelijk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›