4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eurol Hellendoorn Rally rechtstreeks te volgen via Delta FM - 105.3

· 3919× bekeken

In het weekend van vrijdag 15 en zaterdag 16 september wordt voor de 36ste keer de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Vanzelfsprekend zal de Twenterandse omroep Delta FM deze rally live uitzenden op de radio. Via de etherfrequentie 105.3 FM, kabel 104.1 én internetstream, zodat ook via de smartphone, tablet of laptop de laatste updates uit de rallywedstrijd te volgen zijn.

De rally wordt al sinds 1993 rechtstreeks en integraal door Delta FM op de radio gebracht met de radiocyclus ‘Rallyradio 105.3 FM”. De lokale omroep was hiermee de eerste in Nederland. Ook dit keer zal vanaf vrijdag 17.00 uur tot en met zaterdag ± 20.00 uur volop rallynieuws gebracht worden en de muziek is daarop afgestemd.

Delta FM doet tijdens de gehele rally, van voor de start tot na de finish, rechtstreeks verslag. In het parcours zijn de vier verslaggevers Tonny Schuurman, Dré Galliart, Niek Erents en Bastiaan Dubbink ter plekke. Zij volgen met name de rallyrijders uit de top van het klassement per klassementsproef en spreken met hen tijdens de service van de auto’s. De finishtijden per proef worden altijd als eerste bekend gemaakt via Rallyradio.

Rechtstreeks verslag via social media
Ook dit jaar werkt Delta FM samen met het social mediateam van de Eurol Hellendoorn Rally. Verslaggever Steef Blikman doet samen met cameraman Marcel Manenschijn live verslag op Facebook via de Eurol Hellendoorn Rally Facebookpagina: @hdoornrally. Ze geven verslag bij start, finish en servicepark. Met interviews en het laatste nieuws over de rallyrijders zowel uit de top van het klassement als de regionale favorieten.
Via het twitteraccount @deltafmsport worden de meest actuele tijden per proef en standen weergegeven, maar ook ingezonden foto’s en video’s gedeeld. Voor de rallyfan dus zaak @deltafmsport te volgen.

Rallyradio wordt op vrijdag gepresenteerd door Mark Paters en op zaterdag door Marcus Elzinga.

Jaarlijks hoogtepunt van Nederlandse rally’s

De Eurol Hellendoorn Rally wordt verreden in twee etappes. De eerste etappe is vrijdag 15 september en start met de klassementsproef Notter. Vrijdagavond is altijd spectaculair omdat er grotendeels in het donker wordt gereden.
Zaterdag 16 september, de tweede etappe, starten de rallyrijders ’s ochtends met klassementsproef Mageleresch, aan de Geerdijk in en rond Den Ham. Waarna gecontinueerd wordt met de proef Hellendoorn, tevens maakt Den Ham daar onderdeel vanuit. Beide klassementsproeven worden twee keer verreden, dus rallyliefhebbers uit de gemeente Twenterand komen ruim aan hun trekken.

Het totaal aantal af te leggen kilometers is 170 verdeelt over 12 klassementsproeven.

Foto: Niek Erents Fotografie

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›