4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Verhalen van Roelf Wichers in De Akker

· 705× bekeken

VRIEZENVEEN - Recent is een particuliere uitgave verschenen van ‘Verhalen van Roelf Wichers’ - Kunn’n Roelf voor Vriezenveners - samengesteld en bewerkt door Daan en Arda Vossebeld. Het is sinds kort tijdelijk beschikbaar via Christelijk Boekenhuis de Akker. Het boekwerk is een must have voor echte Vriezenveners niet alleen vanwege de hoeveelheid en de kwaliteit aan oude foto’s, jeugdherinneringen en wetenswaardigheden maar vooral ook door een treffend tijdsbeeld van de afgelopen 70 jaar.

De uitgave geeft een mooie afspiegeling van de belevenissen van Roelf Wichers. Het speelt direct vanaf de Tweede Wereldoorlog en de jaren die daarop volgden in Nederlands-Indië, terug in Vriezenveen en vervolgens via Nieuw-Guinea naar Nieuw-Zeeland, waar Roelf een melkveehouderij bedrijf opbouwde en veel met Maori’s werkte. In brieven, interviews en krantenartikelen krijgt de lezer een goede indruk over hoe zowel Vriezenveen als Nieuw Zeeland zich hebben ontwikkeld in de 2e helft van de vorige eeuw.

Een aantal hoofdstukken is deels tweetalig in Vriezenveens en Nederlands. Degelijk zoekwerk heeft hiervoor plaatsgevonden in diverse plaatselijke en internationale archieven. Dankzij het vele beeld- en fotomateriaal leest het boek vlot weg en is een schitterend geschenk voor iedereen die van Vriezenveen en/of geschiedenis houdt. Het boek is, alleen tegen gepaste betaling á € 27,50, beperkt en tijdelijk verkrijgbaar via Stichting Christelijk Boekenhuis De Akker, Westeinde 305, tel. 0546-563493.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›