4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Europees Kampioenschap Dog-Frisbee Den Ham op Delta TV

· 655× bekeken

Den Ham - onlangs werd het Europees kampioenschap honden frisbee gehouden in Den Ham. Dit weekend wordt een 10 minuten durende samenvatting daarvan vertoond op DeltaTV; om 19, 21 en 23 uur op zaterdag en op zondag.

Wat is dat nu, Dog frisbee? Het is een sport die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend kan worden. Het is een goede manier om de conditie van de hond te verbeteren. Het is een explosieve krachtsport voor de hond, waarin u zelf veel creativiteit en afwisseling kwijt kunt. En het schept een betere band tussen de hond en de “baas”. Ideaal voor honden die anders moeilijk hun energie kwijt kunnen. Dogfrisbee kan goed gecombineerd worden met ander vormen van duurtraining waardoor de algemene conditie verbetert en de hond beter kan omgaan met het explosieve karakter van dogfrisbee.

Deze sport is geschikt voor (bijna) ieder hondenras en (bijna) iedereen, mits op eigen intensiteit! Het is een leuke maar intensieve sport en het creëert een absoluut goede band tussen hond en “baas”. Met een jonge hond kan gestart worden, dan wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het contact tussen hond en handler, trucjes welke later wanneer de hond oud genoeg is in gepast worden in de hele routine. Verder leert de hond spelenderwijs alle sociale aspecten wat graag gezien wordt door “de baas” (bij de baas blijven, aandacht voor de baas houden, samenwerken met de baas etc).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›