4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Taalwandeling van Taalpunt Twenterand

· 539× bekeken

VRIEZENVEEN - Dinsdagmiddag 6 september hield het Taalpunt Twenterand een Taalwandeling voor cursisten en vrijwilligers van het Taalpunt. Dit als één van de activiteiten in het kader van de Week van de Alfabetisering. Onder leiding van gids Henriëtte Abbink van het Historisch Museum werd tijdens de wandeling uitleg gegeven over karakteristieke punten in Vriezenveen, zoals de beelden en het herdenkingsmonument bij het gemeentehuis en het Tilanusplein met de Grote kerk. Ook burgemeester Annelies van der Kolk wandelde mee, samen met een groep buitenlandse vrouwen die al wat langere tijd in Vriezenveen wonen. Eindpunt was het Museum waar iedereen kon rondkijken.

Voorafgaand aan de wandeling gaf de burgemeester in het Taalpunt nog uitleg over haar functie en was er een geanimeerd gesprek over het belang van taal. Ook kwam naar voren hoe lastig het is om Nederlands als tweede taal te leren. De cursisten gaven aan heel blij te zijn met de ondersteuning van de taalvrijwilligers van het Taalpunt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›