4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Open Monumentendag Twenterand 2017

· 1058× bekeken

TWENTERAND - Het thema voor Monumentendag 2017 dit jaar is boeren, burgers en buitenlui. Op zaterdag 9 september hebben alle monumenten binnen de gemeente wel een relatie met het thema. Denk daarbij aan de verschillende kerken, de boerderijen en molen. Maar ook aan de lange geschiedenis van de Ruslui.

De opening van de Open Monumentendag is in Westerhaar om 10.00 uur bij Boerderij / Galerie Dekker aan de Twistveenweg. Bij de boerderij is deze dag ook het `Loat u Zien` Festival met muziek, dans, kunst en theater.

In kerkelijk centrum Het Anker in Vroomshoop is tussen 10.00 en 14.00 uur het Van Dam-orgel vrij te bespelen. Aansluitend verzorgen Rein Vos van Avezathe (piano), Esther van der Scheer (viool) en Albert Wessels (zang) een concert. Op de Tonnendijk is Lisanne Benus van Kalkwijck Distillers druk bezig met de Monumentendag.

In Den Ham is het Middendorpshuis een mooi historisch pand uit 1842. Samen met de fraaie tuin een bezoek waard. Verder de beeldbepalende kerk aan de Grotestraat en de gevel van de vroegere gemeenteschool. Aan de Geerdijk doet het Witte Kerkje Hebron mee. Een ideale trouwlocatie.

Aan het Oosteinde van Vriezenveen staat Smelts Schuur. Hiervandaan vertrokken Vriezenveense kooplieden (Ruslui) naar Sint Petersburg. Daar in de buurt doet ook de Rooms Katholieke kerk mee. Deze Heilige Antonius Abt is prachtig ingericht.
Langs het Westeinde staat het Historisch Museum. Hier toont Louise Bramer haar schilderijen. Verderop staat een authentieke Vriezenveense boerderij `De Grooten`, de moeite van een bezoek waard. Het Harmsenhuis is de monumentale woning, die herinnert aan het succes van de Ruslui in Sint Petersburg.
Aan de Hammerweg staat de Leemansmolen. De molenaars organiseren al op 8 september de Open Monumenten Klassendag. Dan mogen de leerlingen van groep 5 en 6 van Basisschool De Bron de molen bezoeken.

De Open Monumentendag van zaterdag 9 september wordt afgesloten door Stichting Levend Vroomshoop. De locatie is lunchroom Bij Saartje aan de Sluis te Vroomshoop. Er zijn vertellingen van Ina Laarman, Hidde Visser en Thea Kroese. En accordeonmuziek van Lineke Schippers. Aanvang 19.30 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›