4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Open brief van Dorpsraad Vroomshoop over de zwembaden

· 1325× bekeken

VROOMSHOOP - De Dorpsraad Vroomshoop heeft een 'open brief' gestuurd aan het collega van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Twenterand, met de volgende inhoud:

Tot onze verbazing en schrik zagen we dat het hele zwembadcircus weer opnieuw lijkt te beginnen. We hadden ons erbij neergelegd en waren toch ook enigszins blij dat het hele verhaal was afgelopen. Er is duidelijk aangegeven dat er niet meer dan 645.000 euro besteed gaat worden aan Zwembad De Zandstuve en het nieuwe zwembad in Vriezenveen. Wat ons betreft is die harde garantie prima, al hebben we destijds ook al meerdere keren aangegeven dat de cijfers niet lijken te kloppen en in onze ogen het niet mogelijk is om een nieuw zwembad te realiseren binnen dit budget. Echter vanwege de harde toezeggingen waren we vol vertrouwen dat het goed ging komen.

Nu vangen we echter geluiden vanuit verschillende media op dat de cijfers niet lijken te kloppen. Als de geluiden die we horen kloppen en de begroting van De Zandstuve niet is gebaseerd op de juiste cijfers van de laatste jaren, voelen we ons niet serieus genomen als Dorpsraad Vroomshoop. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat cijfers worden verfraaid zodat ineens aan een bedrag van 645.000 euro kan worden voldaan. We waren hier dan ook graag van op de hoogte gebracht door de gemeente. Als Dorpsraad Vroomshoop hebben we kosteloos erg veel tijd besteed aan dit onderwerp. Naast ons zijn dat heel veel verschillende partijen geweest. Het zou u dan ook sieren om deze partijen op de hoogte te brengen, desnoods via een algemeen artikel in de krant of op de website van de gemeente. Transparantie wordt nu wel erg noodzakelijk in dit dossier.

Zoals ook eerder door Dorpsraad Vroomshoop is aangegeven zijn we bang dat de kosten die het nieuwe zwembad met zich meebrengt ten koste gaat van ons prachtige openluchtzwembad De Zandstuve. Als Dorpsraad Vroomshoop hebben we juist dit jaar Stichting Aquapark De Zandstuve in het leven geroepen om het bad aantrekkelijker te maken. Deze groep enthousiaste vrijwilligers zet zich nu volledig in om het zwembad te verfraaien. Er worden verschillende acties gehouden om geld van bewoners te vragen voor onder andere een mooie glijbaan. Het kan dan toch niet zo zijn dat er straks aan de andere kant keihard aan de kraan wordt gedraaid en er minder geld beschikbaar is voor zwembad De Zandstuve met alle gevolgen van dien. Als Dorpsraad Vroomshoop zijn we wederom bang dat dit kan gaan leiden tot de sluiting van De Zandstuve. Een gat van ruim 50.000 euro is voor een zwembad zoals de Zandstuve natuurlijk niet zomaar te overbruggen.

Aan de andere kant beginnen bouwbedrijven weer hogere bedragen te vragen terwijl de inschrijving nog steeds niet is uitgeschreven. Hoe realistisch zijn daarom de aannames van de bouwkosten nog?

We willen u daarom ook vragen om openheid te geven in de cijfers, waarom deze cijfers ineens compleet anders zijn en hoe u denkt het gat in de begroting denkt te dichten. Daarnaast de vraag of in de begroting nu ruimte wordt gemaakt zodat er jaarlijks 280.000 euro voor zwembad De Zandstuve beschikbaar komt?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›