4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GBT: Aquapark De Zandstuve kind van de rekening

· 1275× bekeken

VROOMSHOOP - Aquapark De Zandstuve in Vroomshoop gaat het kind van de rekening worden, zo blijkt uit nieuwe harde cijfers, opgevraagd door GemeenteBelangen Twenterand.

“De gemeenteraad is voor de besluitvorming steeds voorgehouden dat dit buitenbad in Vroomshoop gemiddeld 2,3 ton per jaar kost. Maar nu blijkt dat het 2,8 ton is”, aldus Mark Paters van GemeenteBelangen Twenterand. Hebben het college van burgemeester en wethouders en de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en SGP dit al die tijd geweten? Als dat zo is, is dat een ernstige zaak.

Want zowel het te besteden bedrag aan het buitenbad als beoogd nieuw overdekt bad in Vriezenveen-Noord is door een meerderheid van de gemeenteraad - GBT stemde tegen - op 6,45 ton gemaximaliseerd. “En geen cent meer”, aldus wethouder Van Abbema namens het college in december jl.

Als de harde cijfers van Aquapark De Zandstuve worden verwerkt in het kostentabel van het college, komen de jaarlasten € 85.000 hoger uit (brengt totaal op 7,3 ton per jaar). En dan zijn de enorm stijgende bouwkosten (+ 7,7% waar rekening is gehouden met 2%) voor het nieuwe overdekte bad niet eens meegerekend.

Omdat college- en coalitiepartijen meerdere malen hebben beloofd dat Aquapark De Zandstuve niet het kind van de rekening mag worden, zo werd een eerder voorgestelde halvering van het 50 meter bassin teruggedraaid, is er voor de bouw van het nieuwe overdekte bad nog maar 3,65 ton per jaar beschikbaar. Terwijl alles gebaseerd is op 4,15 ton en dat is al te weinig. Echter, het college is nu voornemens de beschikbare bedragen voor beide baden in tweeën te knippen, waarbij de 4,15 ton voor het nieuwe overdekte bad in Vriezenveen-Noord overeind blijft.

Overigens, het door (zwem)verenigingen zo gewenste doelgroepenbad wordt als niet haalbaar geacht.

GBT stelt vanwege haar controlerende rol een elftal vragen aan het college. De lokale partij herinnert hierbij aan de financiële situatie van de gemeente nu en in de toekomst en dan met name de grote tekorten in de zorg en hulpverlening - het Sociale Domein ad 2,5 miljoen - die weggewerkt moeten worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›