4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Veni-subsidie voor oud-Hammenaar Jonas JW Kuiper

· 1626× bekeken

DEN HAM - Jonas Kuiper uit Den Ham is gepromoveerd in februari 2014 bij het UMC Utrecht. Jonas is oud-leerling van PCBO De Maten uit Brinkdorp Den Ham en van Scholengemeenschap Het Noordik uit Almelo. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Schieten op de boodschapper, van Dr. Jonas Kuiper - UMC Utrecht, Oogheelkunde
Een verstoorde communicatie binnen het afweersysteem ligt ten grondslag aan ernstige ongeneeslijke auto-immuunziekten. De onderzoekers meten hoe een belangrijk enzym, ERAP2, deze communicatie via eiwitten kan verstoren en of het specifiek remmen van ERAP2 een mogelijk effectieve behandeling voor auto-immuunziekten vormt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›