4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wilt u zich specialiseren in dementie? Meld u dan aan bij Evenmens!

· 1043× bekeken

TWENTERAND/NIJVERDAL - Wilt u iets betekenen voor een ander? Zou u wat meer willen weten over dementie? Wilt u als vrijwilliger een belangrijk steentje bijdragen aan het welzijn van iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger? Dan zijn we op zoek naar u!
Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie; bij zichzelf of in de naaste omgeving. Mensen met dementie trekken zich vaak terug uit het maatschappelijk leven. Ze voelen dat er dingen minder goed gaan en dat mensen anders op hen reageren. Zij zoeken houvast in een wereld die voor hen steeds ongrijpbaarder wordt. Mantelzorgers zorgen 24 uur per dag voor hun naaste met dementie en ervaren het als heel waardevol om hierin door een vrijwilliger met kennis ondersteund te kunnen worden.

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert komend najaar een cursus voor de vrijwilligers die interesse hebben zich te specialiseren in dementie. Er wordt serie van vier bijeenkomsten georganiseerd waarin o.a. ingegaan wordt op ziektebeelden, communicatietechnieken, ervaringsoefeningen en samen te ondernemen activiteiten.
Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname. We zetten u als gespecialiseerde vrijwilliger dan graag in bij iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Margret Overkamp, projectmedewerker Evenmens, informele zorg voor elkaar via tel 0548-638830 of mail moverkamp@evenmens.nl. Voor aanvang van de cursus zal een selectiegesprek plaatsvinden.
Planning van de bijeenkomsten: Op de dinsdagen 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober en maandag 30 oktober vanaf 19.30 uur, of ’s ochtends op de woensdagen 4, 18 oktober en dinsdag 31 oktober en 14 november vanaf 10.00 uur. De cursus vindt plaats in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

U bent van harte welkom!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›