4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Hersenstichting zoekt vrijwilligers

· 1189× bekeken

TWENTERAND - In Nederland zijn er zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie. Dat aantal zal in de komende jaren explosief stijgen. De Hersenstichting zet alles op alles om gezonde hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en betere zorg voor hersenpatiënten te krijgen. De cijfers zijn schrikbarend; één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen krijgt uiteindelijk dementie in het leven. Dementie tast niet alleen het geheugen aan. De ziekte verwoest het leven van de patiënt én zijn omgeving.

Dementie is nu nog niet te genezen. Nog niet. Door onderzoek weten we inmiddels dat eiwitstapeling in de hersenen een rol speelt bij verschillende vormen van dementie. Deze stapeling speelt ook een rol bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose. Meer geld is nodig voor meer onderzoek om grote doorbraken in hersenonderzoek mogelijk te maken. En u kunt ons daarbij helpen door mee te werken aan onze jaarlijkse collecte in februari.

Met uw hulp komt de dag dichterbij dat we dementie kunnen genezen of zelfs voorkomen. Als u ons wilt helpen door in februari te collecteren in uw eigen buurt, kost u dat hooguit twee uurtjes tijd. Een andere mogelijkheid is om te helpen bij de organisatie van de collecte. Dit kost iets meer tijd, maar kunt u ook samen doen. Deeltaken zijn ook mogelijk. Kom in actie en geef u op, dat kan op www.hersenstichting.nl onder het kopje steun ons - collecte of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl Tijdens kantooruren kunt u ook bellen tel. 070 – 360 48 16.
We begroeten u graag als nieuwe vrijwilliger. Alvast hartelijk dank!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›