4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD stelt vraag over bestemmingsplan procedure

· 916× bekeken

VRIEZENVEEN - In een bestemmingsplan worden heel veel zaken geregeld en de procedures voor het mogelijk wijzigen van bestemmingsplannen zijn in principe voor een ieder duidelijk of worden indien gewenst door de betrokken ambtenaren duidelijk gemaakt. In bestemmingsplannen worden o.a. woon- en kantoorbestemmingen vastgelegd. Het komt regelmatig voor dat eigenaren van panden in Twenterand de gemeente vragen zo’n bestemming te wijzigen. Duidelijk is echter ook dat zo’n wijziging niet altijd kan worden gehonoreerd. De VVD heeft hierover, op dit moment althans, geen vragen, maar heeft wel een vraag in relatie tot een mogelijke bestemmingsplanwijziging.

Indien een eigenaar van een pand in Twenterand aantoonbaar kan maken dat hij of zij gedurende lange tijd alles in het werk heeft gesteld zijn pand, of een gedeelte van zijn pand, te verhuren conform de bestemming en hier tijd, moeite en geld in heeft geïnvesteerd, moet er toch een moment komen dat een wijziging van het bestemmingsplan bespreekbaar wordt? De realiteit zou hier dan een rol in moeten gaan spelen en op een gegeven moment is toch duidelijk dat er sprake is van een onverhuurbare situatie. Dat een eigenaar door het feit dat de locatie niet verhuurd kan worden financieel schade leidt mag voor de gemeente dan wel geen rol spelen, maar de realiteit van een onverhuurbare situatie kan en mag de gemeente toch niet naast zich neer leggen? Dat ‘de tijden veranderen’ geeft de gemeente overigens zelf ook aan.

Vraag:

Hoe lang moet een eigenaar van een pand in de gemeente Twenterand, met een bepaalde bestemming, actief en met behulp van alle gebruikelijke middelen, proberen zijn locatie te verhuren, voordat realistisch gezien het moment aanbreekt waarop de gemeente bereid is te bekijken of er medewerking kan worden verleend aan een wijziging van de vastgestelde bestemming? Ter verduidelijking voor de VVD mag de gemeente in dit geval in jaren denken en niet in maanden. De VVD gaat er echter van uit dat er op basis van argumenten een duidelijke beantwoording komt op de door haar gestelde vraag.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›