4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Inwoners Twenterand geven gemeente een voldoende

· 531× bekeken

VRIEZENVEEN - De zorg van de gemeente voor de leefomgeving scoort een voldoende volgens de inwoners. Gemiddeld beoordelen de Twenteranders dit met een 6,6. Wethouder Engberts: “De door ons uitgevoerde burgerpeiling laat een overwegend positief beeld zien, maar daar zullen we hard voor moeten blijven werken. We zullen inwoners steeds meer betrekken bij de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte, zodat het meer aansluit bij de behoeften van de inwoners. Een prettig leefbare buurt maak je immers met elkaar.”

Positief
Voor de peiling van ‘waarstaatjegemeente.nl’ zijn in totaal 5.000 vragenlijsten uitgezet, waarvan er 1.232 zijn ingevuld. Over het onderhoud zijn de inwoners overwegend positief. Volgens 77% zijn er weinig tot geen dingen kapot. 56% van de ondervraagden vindt dat wegen, straten en paden goed begaanbaar zijn tegenover 22% die dat niet vindt (de resterende 22% heeft hierover geen mening). Het onkruid wordt volgens 49% van de respondenten voldoende verwijderd. Volgens 27% kan dat nog beter (ook hier heeft het overige deel van de respondenten geen mening).

Samen met de inwoners
Aandachtspunten zijn er zeker ook, zoals de overlast van hondenpoep en (speel)voorzieningen voor kinderen vanaf 12 jaar. Die speelvoorzieningen krijgen met name vanuit Westerhaar een onvoldoende. 31% van de respondenten vindt dat de gemeente de buurt niet voldoende betrekt bij de aanpak van de leefbaarheid. Wel wil 51% zich in de nabije toekomst inzetten voor de eigen buurt. “Wat mij betreft is dat een duidelijk signaal om de leefbaarheid in de buurt nog veel meer samen met de inwoners te doen,” zegt Engberts. “Dat doen we al door samen met buurten en wijken speelruimte in te richten. Maar ook het onderhoud van de groenstroken gebeurt op sommige plekken al samen met inwoners.”

Over enkele jaren wordt de peiling opnieuw uitgevoerd om te bepalen hoe de gemeente er dan op dit onderwerp voorstaat.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›