4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Get digital! Kom naar de voorlichting voor senioren

· 2787× bekeken

TWENTERAND/VROOMSHOOP - Steeds meer mensen hebben naast een computer een smartphone, iPad of een tablet. Dat geldt ook voor ouderen. Geen wonder, je kunt steeds meer met zo'n apparaat als je tenminste weet hoe het werkt. ZorgSaam Twenterand, Bibliotheek Twenterand en SeniorWeb helpen senioren hiermee op weg. En echt iedereen kan het leren.

Op maandag 21 augustus is er een voorlichting (inloop) over de digitale cursussen. Er wordt informatie gegeven over de verschillende cursussen voor computer, tablet / iPad en het digitaal Inloopcafé. Nieuw is de korte workshop voor smartphone en ‘Kennismaken met de tablet’. Locatie van de voorlichting is de bibliotheek in Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2 Vroomshoop. De voorlichting is van 15.00 tot 19.00 uur.

De cursussen en workshops zijn afgestemd op senioren en daarom uitermate geschikt. In de lessen kunt u kennis maken met en wordt u stap voor stap uitgelegd wat een computer, smartphone en iPad of tablet is, hoe ermee om te gaan en welke mogelijkheden het biedt. De computercursus kan in z`n geheel (maximaal negen lessen), maar ook in twee onderdelen worden gevolgd, afhankelijk van voorkennis en ervaring.

In de tablet en smartphone cursus wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden en functies van deze (mobiele) apparaten. Maar ook aan apps en WhatsApp, over foto's maken, bewerken en delen, over het luisteren naar muziek of een boek, over de navigatie-functie van uw smartphone en nog veel meer!

De lessen worden begeleid door kundige docenten c.q. ambassadeurs van SeniorWeb met assistenten. De cursussen worden gehouden in de leercentra van de bibliotheken in de gemeente Twenterand.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelding, bel (0546) 481 456 (vraag naar Alie Menzo). Mailen kan ook: contact@zorgsaamtwenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›