4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA stelt vragen over asbestcement waterleidingen

· 861× bekeken

VROOMSHOOP - Met enige regelmaat is er lekkage in de waterleiding aan de 4e Blokweg te Vroomshoop. Op donderdag 27 juli 2017 opnieuw. Enkele buurtbewoners zijn wezen kijken. Wat schetst hun verbazing. Het water wordt aangeleverd via oude asbesthoudende waterleidingen. De medewerkers van Vitens geven aan dat het probleem intern binnen Vitens bekend is, echter er wordt intern niets mee gedaan. De medewerkers van Vitens gaven aan dat ze als buurtbewoners maar een handtekening actie moesten gaan houden. Wellicht dat dit tot verandering zou kunnen leiden. Verbazing alom in de buurt, de (asbest) golfplaten moeten vóór 2024 van het dak, maar het water wat we dagelijks tot ons nemen wordt via asbesthoudende buizen aangeleverd. Deze leidingen liggen er al van vóór 1960. De buizen breken als gevolg van corrosie nu elke keer door. Nu er zo vaak breuken ontstaan is er constant corrosie in de leiding aanwezig (zie bijgaande foto). Graag zien de bewoners van de 4e Blokweg dat dit z.s.m. wordt opgepakt en dat er op korte termijn een veilige oplossing komt.

Het CDA stelt daarover deze vragen aan het college:

Waarom heeft Vitens geen gestructureerd plan van aanpak ten aanzien van het gestructureerd vervangen van asbestcement houdende leidingen? Graag ziet het CDA dat het college er bij Vitens op aandringt dit plan van aanpak zo spoedig kenbaar te maken, met daarin opgenomen een geografische kaart van alle aanwezige asbestcement houdende waterleidingen in de gemeente Twenterand. Op welke termijn kunnen de bewoners van de 4e Blokweg te Vroomshoop vervanging verwachten aangaande de asbesthoudende waterleidingsbuizen? Op welke wijze gaat het college met Vitens afspraken maken over een open communicatie over de aanwezige risico’s van asbestcement houdende waterleidingen richting de inwoners van Twenterand? Om zodoende onrust en misverstanden te voorkomen bij de burger.

Wanneer gaat het college de gemeenteraad een terugkoppeling geven over de resultaten van deze gesprekken? Hoe gaat het college Vitens er op wijzen dat zij als werkgever verplicht zijn er op toe te zien dat medewerkers van Vitens werken volgens de geldende veiligheidsregels met betrekking tot asbestverwerking? Dit ter bescherming van de medewerkers en omwonenden bij het vervangen van asbesthoudende leidingen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›