4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Uitbreiding gemeentelijke regelingen voor kinderen

· 548× bekeken

VRIEZENVEEN - Om gezinnen in Twenterand met een laag inkomen te ondersteunen, kunnen zij gebruik blijven maken van het Schoolpakket. Dit is een speciale regeling waarbij kosten voor schoolgaande kinderen tot en met 18 jaar worden vergoed. Daarnaast worden ook de regelingen van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds aangepast. Binnen het Schoolpakket worden kosten vergoed die schoolgerelateerd zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de ouderbijdrage, kosten voor lesmateriaal (zoals gereedschap of verplichte kleding), schoolgeld of een abonnement voor het openbaar vervoer. De regeling was in eerste instantie bedoeld als pilot voor het schooljaar 2016/2017. Wegens succes wordt het Schoolpakket nu voortgezet én uitgebreid. De doelgroep zijn kinderen die voortgezet (speciaal) onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs volgen (t/m 18 jaar).

Aanpassingen regeling
De inkomensnorm voor het Schoolpakket wordt verhoogd waardoor meer kinderen ervoor in aanmerking komen. Daarnaast gaat ook de bijdrage voor schoolgaande kinderen die voortgezet onderwijs omhoog van € 165,- naar € 180,- per schooljaar. Ook wordt er een bijdrage voor een fiets beschikbaar gesteld voor kinderen die de overstap maken van de basisschool of Internationale SchakelKlas (ISK) naar het voortgezet onderwijs.

Wethouder Jan Binnenmars: “In veel gevallen moeten de kinderen voor het voortgezet onderwijs verder fietsen. We merkten dat dit in sommige gezinnen echt voor problemen zorgde; er is simpelweg niet genoeg geld voor een degelijke fiets. Met de uitbreiding van de regeling hopen we hierin tegemoet te komen. Het mooiste zou zijn als we hiermee de lokale fietsenzaken ook nog een stimulans kunnen geven maar het is uiteindelijk aan de mensen zelf waar ze de fiets kopen. Wellicht is het ook mogelijk om op deze manier extra mensen te betrekken die werkervaring op kunnen doen.”

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds
Net als bij het Schoolpakket wordt ook voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds de inkomensnorm verhoogd. Daarnaast wordt zwemdiploma B aan het Jeugdsportfonds toegevoegd. Met deze regelingen willen we kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen de mogelijkheid geven om te sporten en/of deel te nemen aan culturele activiteiten om op die manier ook mee te doen in de samenleving. De gemeente Twenterand wil met de uitbreiding van het Schoolpakket, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds kinderen tegemoetkomen die leven in een gezin met een gebrek aan financiële middelen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de regelingen, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor het Schoolpakket hier . U kunt ook contact opnemen met de afdeling Dienstverlening van gemeente Twenterand. Op werkdagen is er tussen 9.00 uur en 10.00 uur een telefonisch spreekuur via telefoonnummer 0546 - 840 840 of stuur een e-mail.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›