4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Zonnepanelen op de gemeentewerf in Vroomshoop

· 863× bekeken

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand is aan het verduurzamen en wil hierin het voorbeeld geven aan bedrijven, instellingen en inwoners in Twenterand. Deze maand zijn er 351 zonnepanelen geplaatst op het dak van de zoutloods bij de gemeentewerf in Vroomshoop. In totaal wekken deze 77.800 kWh aan stroom op wat overeenkomt met het gebruik van circa 25 huishoudens per jaar. Samen met de zonnepanelen op het gemeentehuis wordt dan ongeveer 26% van het elektriciteitsverbruik van deze twee gebouwen opgewekt. De gemeente wil zo snel mogelijk haar eigen gebouwen verduurzamen. Hierbij wordt ook gekeken naar energiebesparing door isolerende maatregelen en de plaatsing van energiezuinige verlichting en andere apparatuur.

Wethouders Martha van Abbema (duurzaamheid) en Ben Engberts (gemeentelijke gebouwen) zijn beide verheugd: “Met het plaatsen van de zonnepanelen zetten we weer een stap in de goede richting op het gebied van onze duurzaamheidsambities. Wij zijn blij dat dit met behulp van subsidie gelukt is. Met een zonne-energie systeem besparen we op de energiekosten en het is goed voor het milieu. Particulieren die ook willen onderzoeken of zonnepanelen of energiebesparende maatregelen iets voor hen zijn, verwijzen we graag naar ons Energieloket en de wooncoaches.”

Door de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen, wordt bespaard op energiekosten. De bespaarde middelen worden opnieuw ingezet voor versnelling van stappen zodat alle mogelijkheden binnen afzienbare tijd worden benut. De gemeente Twenterand heeft het zonne-energie systeem op het dak van de zoutloods bij de gemeentewerf laten realiseren door Schulte Energie en techniek.

Stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE)
Voor de plaatsing van de zonnepanelen bij de gemeentewerf heeft de gemeente een SDE-subsidie toegekend gekregen van maximaal € 60.000 over een periode van 15 jaar. Een SDE-subsidie is een subsidie voor grote installaties van meer dan 60 zonnepanelen. De subsidie wordt uitgekeerd in de vorm van een jaarlijkse bijdrage over een periode van meerdere jaren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›