4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eindbedrag € 111.190 voor Samenloop voor Hoop Twenterand

· 896× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Rotaryclub Twenterand heeft op 18 juli de vrijwilligers uitgenodigd bij De Johanneshoeve in Westerhaar-Vriezenveensewijk voor een afsluitende avond van de Samenloop voor Hoop Twenterand 2017. Na de koffie met krentenwegge werd het gerealiseerde eindbedrag van € 111.190,- bekendgemaakt door voorzitter Bert Hospers en penningmeester Ben Spenkelink. Voorzitter Bert Hospers heeft alle vrijwilligers, die hebben bijgedragen aan het evenement, uitvoerig bedankt in zijn toespraak: “ Deze samenloop is een geweldig succes geworden door jullie enthousiaste inzet en de uitstekende samenwerking tussen instanties, KWF kankerbestrijding, bestuur, commissies en vrijwilligers in de gemeente Twenterand”.

De vrijwilligersavond werd bezocht door circa 50 personen. Na de toespraak van voorzitter Bert Hospers werd een prachtige sfeerfilm van Cars Bijlstra vertoond en een video van dr. Tissing over de Stichting Julian 4 Life en het daaraan gerelateerde kankeronderzoek.
Voorzitter Bert Hospers heeft tenslotte aan de hand van een serie foto's een terugblik op het evenement gegeven, waarna onder het genot van een drankje nog gezellig kon worden nagepraat over het evenement.

Waar gaat de opbrengst naartoe?
De opbrengst van SamenLoop voor Hoop 2017 wordt verdeeld over een aantal doelen.
Onderdeel van de voorlopige opbrengst van € 111.190 is een groot bedrag van € 25.000, dat door de Stichting Julian 4 Life beschikbaar is gesteld voor kankerbestrijding bij kinderen. Dit bedrag wordt samen met de opbrengst van de kinderloop beschikbaar gesteld voor onderzoek naar langetermijneffecten en zorg bij overlevenden van kinderkanker. Een bedrag van € 10.000 wordt beschikbaar gesteld aan het Vechtgenotenhuis in Ommen. Ten slotte gaat de rest van de opbrengst naar KWF kankerbestrijding en een onderzoek naar magnetische lymfeklierdiagnostiek bij hoofd-halskanker van de Universiteit Twente.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›