4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

De laatste raadsvergadering voor het zomerreces 2017

· 1240× bekeken

VRIEZENVEEN - Gisteravond werden in de gemeenteraad met name de detailhandelsvisie en de nieuwe subsidieregeling besproken. Nu hebben de raadsleden vakantie, oftewel reces, een wat fraaier woord voor vakantie. Bij de detailhandelsvisie werd er met name aandacht besteed aan bedrijfsmatige activiteiten die vanuit een woning plaatsvinden. Kapsalon aan huis werd als voorbeeld gebruikt. Men wil dit niet meer hebben; zij die nu een vergunning hiervoor hebben, mogen doorgaan, maar van nieuwe gevallen kan geen sprake zijn. Hier zal men streng op letten. Het is overigens niet volstrekt helder wat hier wel onder valt, en wat niet. Is een pedicure aan huis wel toegestaan? Dat soort vragen zijn niet gesteld.

Verder was er een motie van PvdA, VVD en D66, om een pilot koopzondagen in Vroomshoop mogelijk te maken. Die motie haalde het niet - de partijen op religieuze basis waren tegen. Op den duur zal zo'n zondagse winkelopenstelling ongetwijfeld een keer mogelijk worden, ook in Twenterand. De vraag is alleen, hoe lang nog. In het voorjaar van 2018 hebben we weer gemeenteraadsverkiezingen. Misschien dat de verhoudingen dan al zodanig veranderen, dat er een koopzondag in Twenterand mogelijk wordt.

Dan de subsidieregeling. PvdA en GBT wilden de termijn waarover men subsidie kan aanvragen, verhogen van 2 naar 3 jaar. Die motie haalde het niet. VVD en D66 dienden nog een motie in om de BCF-methodiek niet zonder meer af te schaffen in 2019, maar de raad hierbij te betrekken; de raad stond per slot van rekening ook aan de wieg van de BCF-methodiek. Na een toezegging van wethouder van Abbema om in 2018 bij de raad hierover terug te komen, werd de motie weer ingetrokken.
Een (bijna) raadsbrede motie, om de huisvestingskosten uit de subsidie te halen. Dit vanwege de vestzak/broekzak situatie, oftewel het zinloos rondpompen van geld. De GBT stemde tegen, niet omdat ze het met het idee oneens waren, maar omdat ze de definitie van de motie niet eenduidig genoeg vonden. Het begint al met de definitie van huisvestingskosten. Wat valt daar wel onder, en wat niet? Wie het weet mag het zeggen. Het staat in elk geval niet in de motie gedefinieerd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›