4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Kadernota 2018 - de begroting voor volgend jaar

· 1431× bekeken

VRIEZENVEEN - Het was weer net een rituele dans, het debat rond de begroting. Er worden amendementen en moties ingediend, de meeste door de oppositiepartijen. En die worden dan meestal weggestemd door de coalitiepartijen. Hoewel alle partijen de mond vol hebben over verbinden, geven ze zo natuurlijk niet het goede voorbeeld.

Interessant is het om te volgen welke partijen soms ontbreken op een motie; dat mag zo uitgelegd worden dat de ontbrekende partij het dan niet met de moties eens is.
Zo was er een motie om de Cogas gelden naar de algemene reserve over te boeken. Best een degelijk voorstel. Ingediend door GBT, PvdA en Laarman; maar dat kreeg blijkbaar geen ondersteuning van de liberalen van VVD en D66. Misschien was hen ook niet gevraagd om dit te ondersteunen?Hetzelfde stramien bij een motie om Burgerzaken extra open te stellen; of duurzaamheid en burgerparticipatie; Ook hier hadden de liberalen geen boodschap aan. Net zoals bij een motie om een innovatiefonds op zetten in het sociale domein. Een motie over de aanpak van laaggeletterdheid werd ingediend door PvdA, GBT, Laarman en D66. De VVD ziet blijkbaar geen brood in laaggeletterdheid. En ook niet in toerisme op de Engbertsdijksvenen. Verder was de fractie Laarman de enige die een rechtvaardige afvalstoffenheffing voorstelde: Ook voor het ophalen van GFT afval gaan betalen (€1 voor een grote bak, €0,75 voor een kleine) maar het vaste tarief dan evenredig te verlagen, Op zich een volstrekt redelijke wens. Ook dit haalde de eindstreep niet.

Zoals eerder vermeld, de meeste moties en amendementen van de oppositie haalden het niet. Bij een paar moties stonden de portefeuillehouders er welwillend tegenover en zullen hun best doen om aan de wensen tegemoet te komen. Maar dat was meer uitzondering dan regelmaat. Rest ons nog een compliment te geven aan onze tijdelijke burgemeester; er wordt onder haar leiding best wel efficiënt vergaderd,

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›